Arhiva vesti 04.10.2016

Počela gradnja kabla između Crne Gore i Italije

Al Jazeera 04.10.2016
Za realizaciju projekta podvodni kabl zaduženi su italijanska kompanija Terna i Crnogorski elektroprenosni sistem. Na rtu Jaz, koji se nalazi između Budve i Kotora, danas je postavljena prva sekcija energetskog podmorskog kabla koji će Crnu Goru… »

Obnova objekta oštećenog u požaru

Dnevnik 04.10.2016
Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić sa saradnicima posetio je Dom za decu i omladinu ometenu u. razvoju „Veternik“ u Veterniku da bi video dokle je stigla obnova objekta oštećenog u požaru… »

Zbog slomljenog penisa 50.000 evra odštete

Beta 04.10.2016
Porodici jednog muškarca koji je tokom seksa slomio penis nepravosnažnom presudom splitskog suda dodeljeni su odšteta i kamate u iznosu od 50.000 evra, prenose jutros hrvatski mediji. Muškarac je 2005. potpisao polisu životnog osiguranja s dopunskim… »

Srebrenica: I Ćamil Duraković dobio preteće poruke

Blic 04.10.2016
Ćamil Duraković,načelnik Srebrenice, dobio je takođe preteće poruke u inboks na “Fejsbuku”. Prethodno, i drugi kandidat za načelnika ove opštine na održanim lokalnim izborima 2. oktobra, Mladen Grujičić, dobio je preteće poruke u kojima ga… »

AMSS: Jutarnja magla otežava vožnju, očekuju se padavine

B92 04.10.2016
Beograd -- Jesenji uslovi vožnje i česta pojava magle u pojedinim predelima Srbije jutros u velikoj meri otežavaju vožnju, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Kako navode, to je često i uzrok povremenih prekida u saobraćaju zbog saobraćajnih… »

Vest Hem vraća Zazu u Juventus?

Vesti online 04.10.2016
Italijanski fudbalski reprezentativac Simone Zaza bi mogao da se vrati u Juventus iz Vest Hema, iako je sklopljen dogovor o pozajmici i otkupu za 20 miliona evra ukoliko odigra 15 utakmica u Premijer ligi. Londonski klub nije zadovoljan Zazinim igrama… »

Sutra štrajk u saobraćajnom preduzeću Lasta

Novi magazin 04.10.2016
Radnici i članovi sindikata Sloga saobraćajnog preduzeća Lasta najavili su za sutra štrajk zbog neoverenih zdravstvenih knjižica i nemogućnosti da leče sebe i svoje porodice. Kako je najavljeno, štrajk će početi okupljanjem u 12.00 časova… »

UN pozvale na ograničavanje prava veta u slučaju Sirije

Dnevnik 04.10.2016
NjUJORK: Vrhovni komesar UN za ljudska prava Zeid Raad el Husein pozvao je Savet bezbednosti UN da ogranice pravo veta svojih stalnih clanova za rešavanje problema u Alepu. „Cvrsto verujem da je došlo vreme za snažno rukovodenje i smele akcije, kao i… »

Počelo rušenje zgrade bivšeg MUP-a (video)

Mondo 04.10.2016
U Beogradu je danas počelo rušenje zgrade bivšeg saveznog MUP-a u Ulici kneza Miloša koja je bombardovana 1999. godine. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Gradski menadžer Goran Vesić je izjavio da će rušenje trajati oko šest meseci. Sekretarijat za… »

Pet ubistava i dva silovanja, ali ukupno manje krivičnih dela

NoviSad.com 04.10.2016
Novi Sad - Jedno ubistvo, četiri teška ubistva, četiri teška ubistva u pokušaju, pet ubistava u pokušaju, dva silovanja i 65 teških telesnih povreda počinjena su u prvih osam meseci ove godine na području Policijske uprave Novog Sada, ali je… »