Arhiva vesti 04.10.2016

Ubijen jedan od lidera Muslimanske braće

Al Jazeera 04.10.2016
Egipatska Vlada tvrdi da su lideri pokreta ubijeni u razmjeni vatre, dok Muslimanska braća kažu da su ubijeni nakon hapšenja. Egipatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopćilo je da su njihove snage ubile jednog od lidera Muslimanske braće… »

Stojković: Da pobedimo, kako god znamo

Beta 04.10.2016
Golman Vladimir Stojković rekao je da fudbalska reprezentacija Srbije mora da pobedi Moldaviju "kako god zna", iako misli da u Kišinjevu neće biti lako jer je naredni protivnik dobra ekipa. "Dobra su reprezentacija, ali je na nama pobedimo, kako god… »

"Priština na sve načine želi da se dočepa srpske imovine"

Vesti online 04.10.2016
Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je da će Beograd adekvatno odgovoriti na odluku Prištine da u parlamentu samoproglašenog Kosova raspravlja o rudarskom kompleksu "Trepča". Drecun je rekao da Priština… »

Orban traži izmenu Ustava oko prihvata migranata

RTV 04.10.2016
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban objavio je danas da će tražiti od parlamenta da zabrani "kolektivno premeštanje" migranata u Mađarsku posle referenduma o tom pitanju koji je bio nevažeći zbog nedovoljnog odziva. Amandmanom na Ustav… »

Zukorlić za formiranje saveta za pacifikaciju društva

Blic 04.10.2016
Poslanik i predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje Muamer Zukorlić danas je u razgovoru s predstavnicom Generalnog sekretara UN i šefom Kancelarije UN u Beogradu Simonom Mirelom Mikulesku predložio formiranje nacionalnog saveta za pacifikaciju… »

Vukadinović: Zvonce je signal kako da glasaju

RTV 04.10.2016
BEOGRAD - Poslanik DSS Đorđe Vukadinović tvrdi da se poslanici vladajuće većine u parlamentu zvoncem pozivaju da glasa za prihvatanje nekih zakona. Vukadinović je novinarima rekao da poziv zvoncem upućuje predsedavajući Skupštine Srbije, a kada… »

Čurkin: Sledi drama za izbor genseka UN-a!

Vesti online 04.10.2016
Ruski ambasador pri UN Vitalij Čurkin ne isključuje "dramu" u nastavku izbora za sledećeg generalnog sekretara svetske organizacije, javlja ruska televizija NTV. Čurkin je naveo da bi, ukoliko stvari budu "tekle glatko", novi generalni sekretar mogao… »

"Još nema konačne odluke o Tanjugu"

RTV 04.10.2016
BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da još nije doneta konačna odluka o novinskoj agenciji Tanjug, ali da će brzo biti ispitane sve mogućnosti u vezi sa tom agencijom. "Mi ne razmatramo da Tanjug počne da radi… »

Profesorka pita: Zašto su nam deca ovako otupela?

Mondo 04.10.2016
Ljubinka Boba Nedić je profesorka engleskog jezika i književnosti, a "pismo roditeljima" u kojem se pozabavila inteligencijom današnjih đaka verujemo da nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Tekst je profesorka… »

Ivanišević: U Srbiji trenutno 6.000 -7.000 migranata

Politika 04.10.2016
Srbija ne želi da menja dosadašnju politiku prema migrantima i nastojaće da i dalje pomaže ljudima u nevolji, a u našoj zemlji trenutno je između 6.000 i 7.000 migranata, izjavio je danas državni sekretar Ministarstva rada Nenad Ivanišević. On… »