Arhiva vesti 04.10.2016

Hilari ljuta na Trampa: On uvek sebe stavlja na prvo mesto!

Kurir 04.10.2016
Demokratska kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton optužila je svog repulikanskog protivkandidata Donalda Trampa da sebe uvek stavlja na prvo mesto i nazvala ga licemerom, jer se predstavlja kao kandidat koji će reformisati sistem u korist… »

FMP odustao od Evrokupa

Beta 04.10.2016
Skupština košarkaškog kluba FMP odlučila je danas da taj klub odustane od učešča u Evrokupu. Upravi odbor FMP-a juče je preporučio članovima Skupštine da bi trebalo da prihvatiti poziv EKA za učešće u Evrokupu, iako postoji mogućnost da… »

"EBRD u Srbiji nije u rudarstvu, ali biće"

B92 04.10.2016
Beograd -- Direktor EBRD-a za Srbiju, Danijel Berg, izjavio je da ta finansijska institucija do sada nije finansirala projekte u rudarstvu u našoj zemlji, Međutim, kako je rekao, EBRD razmatra određene predloge i da će u budućnosti verovatno biti… »

Odlični bilateralni odnosi Srbije i Portugalije

RTS 04.10.2016
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa ambasadorom Portugalije u Srbiji Augustom Žoze Pestana Saraiva Peišotom, ambasadorom Srbije u Portugaliji Oliverom Antićem i direktorom Arhiva Srbije Miroslavom… »

SAD u strahu: Metju pogodio Haiti, približava se

B92 04.10.2016
Njujork -- Najmoćniji uragan koji je pogodio Atlantik za skoro 10 godina zahvatio je Haiti, očekuje se da će nastaviti ka Kubi, a zatim dostići SAD. Strahuje se da će u SAD biti potrebna masovna evakuacija stanovništva. Metju je pogodio Haiti nešto… »

Biser u zvezdi: Nikolić: U najvećem sam klubu, na meni je da se dokažem

Blic sport 04.10.2016
Fudbalski klub Crvena zvezda saopštila je da je od utorka, 4. oktobra, jača za još jednog mladog fudbalera. Foto: FK Crvena zvezda / Promo Veljko Nikolić Iako je u toku prvenstvena pauza tokom koje će se Zvezdini prvotimci pripremati za nastavak… »

Troše više od svih prognoza, najviše u deceniji

B92 04.10.2016
Zagreb -- U Hrvatskoj je potrošnja u avgustu porasla za 5,1 odsto na godišnjem nivou, što je veći skok nego što se očekivalo i najveći u poslednjih devet godina. Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je prvu procenu prema kojoj je promet u… »

Dačić sa Kantrimenom o regionu, Kosovu, bezbednosti...

Novi magazin 04.10.2016
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za neproliferaciju i međunarodnu bezbednost Tomasa Kantrimena o situaciji u regionu, međunarodnoj bezbednosti i dijalogu… »

Banjaluka: Nađeno zapaljeno telo muškarca

Mondo 04.10.2016
Zapaljeno telo starijeg muškarca pronađeno je banjalučkom naselju Petrićevac. Foto: MONDO/Gordana Bojanić Banjalučke Nezavisne su prenele da su nadležni naredili obdukciju s ciljem da se utvrdi identitet osobe. Ovaj banjalučki dnevnik saznaje da… »

Popović: Država da hitno preduzme nešto kako naši građani ne bi postali taoci migranata

Blic 04.10.2016
Posle današnjih nasilnih protesta migranata u centru Beograda, međusobnih tuča i grubih nasrtaja na građane Srbije, tražim od državnih organa da najhitnije sprovedu bezbednosne mere zaštite dece, žena i svih stanovnika, kako se naša zemlja ne bi… »