Kultura arhiva vesti 16.01.2017

Dejvid Bouvi i Leonard Koen nominovani za Brit nagrade

Press 16.01.2017
Dejvid Bouvi, Skepta i Kreg Dejvid kandidati su za neke od najvećih britanskih muzičkih nagrada Brit za 2017. godinu. Foto:B92.net Bouvi je posthumno nominovan za najboljeg britanskog umetnika i najbolji album "Blackstar" koji je objavio dva dana pre… »

Festival evropskog filma počinje 23. januara

Blic 16.01.2017
Festival evropskog filma, na kome će biti prikazani savremeni filmovi iz 15 zemalja Evrope, biće održan od 23. do 30. januara u Beogradu. Projekcije će se održavati u EU info centru svakog dana od 18.00 i 20.30. časova. Festival će otvoriti… »

Del boj zaprepastio javnost: Glumac otkrio istinu o honorarima za legendarne "Mućke"

Srbija danas 16.01.2017
Sve je iznenadio ovom izjavom. Glumac Dejvid Džejson (76), koji se proslavio ulogom Del Boja Trotera u seriji "Mućke", šokirao je javnost otkrivši koliko su glumci ove planetarno popularne serije zaradili. Iako bi svi u prvi mah pomislili da su glumci… »

Veliko interesovanje za film "Na mliječnom putu"

RTV 16.01.2017
MOSKVA - Film "Na mliječnom putu" Emira Kusturice prikazan je večeras premijerno u Drvengradu u okviru 10. "Kustendorfa", a zbog velikog interesovanja dodata je još jedna projekcija. Mnogi, koji nisu imali akreditaciju za festival, ostali su ispred… »

Glumica Viržin Efira održala posećenu radionicu

RTV 16.01.2017
MOKRA GORA - Belgijska glumica Viržin Efira, koja tumači glavnu ulogu u filmu "U krevetu sa Viktorijom" Žustin Trije održala je sinoć radionicu za studente i mlade autore u okviru 10. "Kustendorfa". Efira je, odgovarajući na mnogobrojna pitanja… »

Mihiću "Nagrada za buduće filmove"

RTV 16.01.2017
MOSKVA - Osnivač "Kustendorfa"Emir Kusturica uručio je večeras u Drvengradu scenaristi Gordanu Mihiću "Nagradu za buduće filmove", istakavši da je u pitanju jedan od najboljih scenarista u Evropi, a koga nismo dovoljno slavili. "On zapravo ulazi u… »

Mihail Barišnjikov krajem aprila u Beogradu

RTV 16.01.2017
BEOGRAD - Zbog nedavne povrede kolena, nastup slavnog baletskog igrača i glumca Mihaila Barišnjikova u Beogradu, pomeren je za 23, 24 i 25 april, saopštili su danas iz Beogradskog festivala igre. Slavni umetnik se povredio tokom izvođenja predstave… »

Ivana Dimić dobitnik NIN-ove nagrade

RTV 16.01.2017
BEOGRAD - Dobitnik 63. NIN-ove nagrade za najbolji roman godine je Ivana Dimić za roman "Arzamas", u izdanju Lagune, saopštio je danas žiri. U najužem izboru za nagradu bili su i Vladan Matijević za roman "Susret pod neobičnim okolnostima" (Laguna)… »

Mihić i Kusturica rade Don Kihota?

RTV 16.01.2017
MOKRA GORA - Scenarista Gordan Mihić, kome je posvećena "Restrospektiva velikana" 10. Kustendorfa, održao je danas radionicu, a mladi autori i studenti pozdravili su ga dugim i gromoglasnim aplauzom, zahvalivši mu na delima poput "Dom za vešanje"… »

Slušajte grmljavinu srpskih trubača: Marš na Drinu nadjačao Nijagarine vodopade! Naježićete se!

Kurir 16.01.2017
Srpski trubači napravili su spektakl na Nijagarinim vodopadima za Srpsku novu godinu, kada su zasvirali "Marš na Drinu". Pored trubača, ispred spomenika Nikole Tesle viorila se i srpska zastava, a snimak je na Fejsbuku preko noći postao hit… »