Kultura arhiva vesti 16.01.2017

Ivana Dimić dobitnica NIN-ove nagrade

Nedeljnik 16.01.2017
Ivana Dimić kaže da je svoj roman "Arzamas" ("Laguna") naslovila tako jer se u njemu radi o sreći i smrti, napominjući da je to i ime zatvorenog grada u kojem su naučnici pravili atomsku bombu i podsećajući da je Školovski u "Energiji zablude"… »

8. sezona “Igre prestola” duža nego što je najavljeno?

Press 16.01.2017
Autori serije “Igra prestola” Dejvid Beniof i Den Vajs još ranije su najavili da će, za razliku od prethodnih sezona koje su imale po 10 epizoda, sedma i osma sezona imati 7 i 6 epizoda. Foto:B92.net Ipak, u razgovoru za Entertainment Weekly, Kejsi… »

Ponovo bez buke u Rexu

B92 16.01.2017
Kulturni centar Rex ponovo predstavlja koncertni koncept Bez buke! Nova sezona ovog programa biće otpočeta 21. januara nastupima sastava Dogs in Kavala i Ti. Priliku da otvore koncert imaće tri mladića sa različitih geografskih širina i dužina… »

Maya Sar konačno u Beogradu! Svojim fanovima obećava čarobno veče u Pozorištu na Terazijama

Srbija danas 16.01.2017
Do sada je punila hale u Banjaluci, Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Zenici. Regionalno poznata kantautorka Maya Sar u sklopu svoje turneje “Live in Theatre” po prvi put će održati koncert u Beogradu 22. februara u Pozorištu na Terazijama. Nastup u… »

Najgenijalnija stvar koju ćete danas videti!(foto)

Mondo 16.01.2017
Dok je napolju smrzavanje, a vi surfujete Internetom, pogledajte kako izgleda "turneja" dronom po potpuno neverovatnoj hali! Nemački grad Hamburg može da se pohvali jednom od najvelelepnijih i najneobičnijh filharmonijskih dvorana na svetu… »

Dođite na izložbu "InfoSTANAR" Marije Ćalić u galeriji Doma Omladine (foto)

Srbija danas 16.01.2017
Izložba "InfoSTANAR" autorke Marije Ćalić otvara se u utorak, 17. januara, u galeriji Doma Omladine i trajaće do 28. januara. Reč je o izložbi koja objedinjuje ciklus fotografija u kojima umetnica nudi beskompromisno vizuelno povezivanje slojevitih… »

Izložbu „Beogradski atlas Jovana Cvijića“ otvara predsednik SANU

Blic 16.01.2017
Izložba „Beogradski atlas Jovana Cvijića“ Srpske akademije nauke i umetnosti biće otvorena večeras u 18 časova Galeriji Sinagoga u Nišu. Izložba je priređana novembra 2015. godine povodom 150 godina od Cvijićevog rođenja, a autor izložbe je… »

Marija Ćalić: infoSTANAR

Arte 16.01.2017
Naslov izložbe "infoSTANAR" objedinjuje ciklus fotografija u kojima Marija Ćalić nudi beskompromisno vizuelno povezivanje slojevitih nalaza današnjice. Predmeti, figure i atmosfere opažajnog sveta, ukazuju na pomake iz narušenih statusa realnog, kao… »

Nova izlagačka sezona Galerije DOB-a

Arte 16.01.2017
Osnovana sada već davne 1966. godine, Galerija Doma omladine Beograda nastoji da sprovede ideje na kojima je i zasnovana: afirmacija najmlađih generacija umetnika i istraživanje dometa vizuelnih umetnosti u skladu sa aktuelnostima u nauci, kulturi i… »

Branko Rosić: Pank je bio poslednji bunt, nakon toga svet je kao konfekcija

Nedeljnik 16.01.2017
Bili smo privođeni, skupljali smo se u parku kod hotela Moskva, bili smo snimani sa hotela Balkan, svi su znali kako se zovemo. Posle nam je bilo smešno, pank je od prismotre postao mejnstrim. Zamenik glavnog urednika Nedeljnika Branko Rosić gostovao… »