Kultura arhiva vesti 16.01.2017

Festival evropskog filma

Studio B 16.01.2017
Festival evropskog filma, na kome će biti prikazani savremeni filmovi iz 15 zemalja Evrope, biće održan od 23. do 30. januara u Beogradu. Projekcije će se održavati u EU info centru svakog dana od 18.00 i 20.30. Festival će otvoriti austrijski film… »

Počasni gost kustendorfa: Reditelju Lavu Dijazu uručena tradicionalna nagrada za Buduće filmove

Srbija danas 16.01.2017
Ceremonija otvorena i zatvorena koncertom. De­se­ti me­đu­na­rod­ni film­ski i mu­zič­ki fe­sti­val Ku­sten­dorf otvo­ren je u bi­o­skop­skoj dvo­ra­ni „Pro­kle­ta avli­ja” na Me­ćav­ni­ku. Emir Ku­stu­ri­ca je… »

Najdirljivija istinita priča godine: "Lav" u bioskopima od 19. januara

Blic 16.01.2017
Film koji je kritika već nahvalila i koji je u širem krugu favorita za Oskara, porodična drama "Lav" (Lion) u četvrtak 19. januara dolazi u domaće bioskope. Petogodišnji Saru izgubi se na vozu koji ga odvodi daleko od njegovog doma i porodice… »

Izložba "Tihi i neprimetni" u Domu Vojske Srbije

B92 16.01.2017
Izložba "Tihi i neprimetni", posvećena padobrancima Poljske državne armije, čiji je ključni zadatak bio da rade u ilegali u okupiranoj Poljskoj za vreme Drugog svetskog rata, otvorena je danas, 16. januara, u Domu Vojske Srbije. Ambasador Poljske u… »

Festival evropskog filma u Beogradu

N1 Info 16.01.2017
Festival evropskog filma, na kome će biti prikazani savremeni filmovi iz 15 zemalja Evrope, biće održan od 23. do 30. januara u Beogradu. Projekcije će se održavati u EU info centru (u Ulici kralja Milana) svakog dana od 18.00 i 20.30. Festival će… »

Velika tuga! Iznenada preminuo još jedan velikan

Srbija danas 16.01.2017
Poslednje zbogom! Milija Mandić zvani Gljiva, graditelj svetski poznate turističke atrakcije i neizostavnog motiva sa svih bajinobaštanskih razglednica umro je u petak, iznenada, u 65. godini. - Dan pre sedeo je kod mene, pričali smo, o čemu drugom… »

Del Boj: BBC nas nikada nije tretirao kao prvu ligu

Nedeljnik 16.01.2017
"Za mene nije bilo mnogo žena ili skupih kola. Držao sam glavu nisko, radio sam svoj posao, nikada nisam želeo da budem zvezda. Nisam imao vremena za to. Samo sam hteo da budem dobar u onome što radim i da održim dobre standarde. To morate da imate"… »

Burne ljubavi našeg reditelja: Bio je oženjen Nedom Arnerić i Tanjom Bošković ali i u ljubavi sa...

Kurir 16.01.2017
Naš proslavljeni televizijski i filmski reditelj Dejan Karaklajić, najpoznatiji je po filmu "Ljubavni život Budimira Trajkovića", bio je oženjen sa dve naše popularne glumice, Nedom Arnerić i Tanjom Bošković. Sa Nedom Arnerić se zbližio a… »

(Foto) bio je nespretni brat Čarlija Šina: Alan iz Dva i po muškarca je danas neprepoznatljiv!

Kurir 16.01.2017
Glumac Džon Krajer poznat je po liku nespretnog Alana Harpera u popularnoj seriji "Dva i po muškarca", a danas ga ne biste prepoznali. Naime, on u seriji glumi brata Čarlija Šina koji se nekoliko puta isticao po svojim nespretnim ponašanjem kada su… »

Metallica isporučuje bes i na novom albumu

Nedeljnik 16.01.2017
Muzika je još divlja, ali porodični ljudi koji je stvaraju više nisu. Sabijena, oznojena publika spremna za skakanje i šutku pozdravila je Metallicu u septembru u dvorani Vebster na Menhetnu, na nastupu na kojem su odsvirane dve pesme sa Hardwired… »