Kultura arhiva vesti 16.01.2017

NIN-ova nagrada Ivani Dimić (VIDEO)

Alo 16.01.2017
Dobitnica NIN-ove nagrade za roman godine je Ivana Dimić za delo "Arzamas", u izdanju "Lagune". NIN-ova nagrada za roman godine 2016. otišla je u ruke Ivane Dimić za delo "Arzamas"u izdanju "Lagune" . U finalu za ovu prestižnu književnu nagradu ove… »

Projekcija filma "Sporazum" u Beogradu

B92 16.01.2017
Projekcija filma "Sporazum" u režiji Predraga Radonjića zakazana je za 17. januar u beogradskom Domu omladine, saopštili su producenti. U filmu igraju Aleksandar Mihailović, Vasilija Kokotović, Bora Nenić, Marjan Todorović, Dejan Cicmilović… »

Marčelo će rođendan proslaviti koncertom u Beogradu

B92 16.01.2017
Rođendanski koncert Marčela i njegovog Napetog kvinteta zakazan je za 21. januar u beogradskom klubu "Elektropionir", saopštili su producenti. Slavni muzičar i pisac poručuje da je rođendanska svirka, mala i intimna, potpuno slučajno postala… »

Snimam filmove kao da su romani

Danas 16.01.2017
Imali smo mnogo knjiga ruskih autora u našoj biblioteci. Takve knjige sam čitao u svom detinjstvu. Kada sam odrastao, počeo sam ponovo da ih čitam i postale su deo moje kulture * Otac nas je svakog vikenda vodio u obližnji grad. Gledali smo… »

Marija Sarvan: Nulta forma

Arte 16.01.2017
​Samostalna izložba radova autorke, Marija Sarvan / Nulta forma19. januar – 17. februar 2017. Gradska galerija Požega. Otvaranje izložbe: četvrtak, 19. januar 2017. u 19 časova. ​*** Treća samostalna izložba Marije Sarvan pod nazivom „Nulta… »

Časopis koji je više od toga

Večernje novosti 16.01.2017
Naš filmski arhiv predstavio prvi broj novog mesečnika “Kinoteka”. POČETAK ove godine Jugoslovenska kinoteka obeležila je i novim filmskim mesečnikom, koji pored tradicionalnih najava za januarski program u svim njenim bioskopskim salama sadrži… »

(Foto) 15 godina razlike - pa šta? Kad god pišu da je trudna, ona pojuri u zagrljaj Džastinu Biberu!

Kurir 16.01.2017
Kortni Kardašijan, ponosna mama troje dece, navodno je ponovo u drugom stanju. Kao i prošli put kada se spekulisalo o njenoj trudnoći, Kortni se ponovo viđa s mladom zvezdom.... Najstarija od sestara Kardašijan već godinama je u komplikovanoj vezi… »

Producenti Ratova zvezda neće žoživeti Keri Fiššer

Press 16.01.2017
Producenti "Ratova zvezda" izjavili su da neće "digitalno oživeti" preminulu glumicu Keri Fišer, poznatu po ulozi Leje, za buduće nastavke tog filma. foto: kurir.rs Pre njene smrti prošlog meseca, očekivalo se da Fišer glumi i u nastavku filma… »

Del boj šokirao sve: Konačno progovorio o honoraru u Mućkama i zaprepastio sve!

Kurir 16.01.2017
Glumac Dejvid Džejson (76), proslavio se ulogom Del Boja u seriji "Mućke", iznenadio je javnost kada je posle toliko godina progovorio o zaradi u ovoj planetarno popularnoj seriji. Iako odmah pomišljate da su glumci ove serije zaradili milione, istina… »

Ivana Dimić dobitnica NIN-ove nagrade

N1 Info 16.01.2017
Ovogodišnja dobitnica NIN-ove nagrade je Ivana Dimić za roman "Arzamas". U najužem izboru bili su i Vladan Matijević za roman "Susret pod neobičnim okolnostima" (Laguna), Vladimir Tabašević za roman "Pa kao" (Laguna) i Vladislav Bajac za "Hroniku… »