Balkan arhiva vesti 23.03.2017

Slišković ponovo trener Zrinjskog

Blic 23.03.2017
Aktuelni šampion Premijer lige, Zrinjski, imenovao je za novog trenera Blaža Sliškovića, bivšeg selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Proslavljeni stručnjak već je radio u mostarskom timu, a ide na klupu umesto Ivice Barbarića… »

Kad beda zakuca na vrata: Penzioneri prodaju i dugmad da bi se prehranili: "Dolaze nam i političari, ali samo da traže…

Blic 23.03.2017
Banjalučki penzioneri utorkom i subotom na trotoare pored pijace iznesu sve što imaju u kući da prodaju, a od novca koji zarade im zavisi šta će taj dan imati za ručak. Penzionerski život u Banjaluci najbolje oslikava ulica pored Nove pijace u… »

Hrvatska u panici: Ako se nastavi trend smanjenja stanovništva, biće ih duplo manje od Srba

Kurir 23.03.2017
Ukoliko se nastave postojeći trendovi izumiranja i iseljavanja stanovništva, Hrvatska bi za deset godina mogla pasti na tri miliona stanovnika, a u idućih pet do deset godina mogli bi se urušiti penzijski, zdravstveni i obrazovni sistem, te sistem… »

Košarkaški savez suzio spisak kandidata za selektora: Vujošević ili Pipan na klupi BiH

Blic 23.03.2017
Duško Vujošević ili Aleš Pipan. Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine skratio je spisak kandidata za selektora na dva imena. Nakon analize direktora reprezentacije Siniše Kovačevića i razgovora sa potencijalnim kandidatima već je… »

Ambasada Mađarske: Budimpešta se ne meša u poslove drugih zemalja

RTS 23.03.2017
Mađarska dosledno sprovodi politiku nemešanja u poslove drugih zemalja, saopšteno je iz ambasade te zemlje u Srbiji, a povodom neprecizno prenetih informacija koje su se prethodnih dana pojavile u pojedinim medijima. Stav o nemešanju sadržan je i u… »

Tri prijave protiv ministra finansija zbog slučaja Agrokor

Al Jazeera 23.03.2017
U prijavama se problematizira što je prije stupanja na ministarsku dužnost Zdravko Marić bio zaposlenik Agrokora. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaprimilo je tri prijave protiv ministra financija Zdravka Marića u kojima se… »

Svi španski vozovi u Crnoj Gori neispravni

Večernje novosti 23.03.2017
Novi vozovi su, kako je saopšteno iz Centra za železnička istraživanja, neispravni, a koriste se za prevoz putnika u lokalnom saobraćaju. PODGORICA - Svi novi vozovi iz Španije su, kako je saopšteno iz Centra za železnička istraživanja… »

Salkiću nakon sudara, za koji krivi Dodika, vraćen službeni vozač

Blic 23.03.2017
Potpredsednik Republike Srpske Ramiz Salkić optužio je predsednika RS Milorada Dodika da je odgovoran jer je on, kao potpredsednik, “onemogućen da vrši ustavnu funkciju i da se bori za interese Bošnjaka i svih drugih građana ovog entiteta”… »

Ovako će da izgleda stadion Grbavica od 1. aprila

Blic 23.03.2017
Na novoizgrađenoj istočnoj tribini stadiona Grbavica završeno je postavljanje stolica, a juče su počeli i ostali završni radovi. - Svečano otvaranje tribine za navijače je 1. aprila od 19 časova na utakmici sa Slobodom. Ovaj spektakl će sigurno… »

Ustavni sud Crne Gore u petak o smanjenju naknada za majke

Slobodna Evropa 23.03.2017
Ustavni sud Crne Gore u petak će donijeti odluku u vezi ustavnosti i zakonitosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti, kojim su smanjene novčane naknade majkama sa troje i više djece. Naknade su smanjene sa 336 na 264… »