Balkan arhiva vesti 23.03.2017

Unija za neutralnost CG tuži NATO zbog posledica bombi

Sputnik 23.03.2017
Unija za neutralnost pokrenuće tužbu protiv svih članica NATO-a koje su 1999. godine bombardovale SR Jugoslaviju, zbog produženog dejstva osiromašenog uranijuma i ostalih agenasa koji su, kako je saopšteno, doveli do povećanja broja obolelih u… »

Uvozni lobi servira otpad u tanjiru: Cena postala važnija od kvaliteta hrane

Blic 23.03.2017
Pored evropskih država koje su najveći izvoznici govedine i svinjetine u BiH, na naše tržište meso i mesne prerađevine stižu i iz Amerike, Afrike, Australije... Domaći proizvođači upozoravaju da je reč o proizvodima izuzetno sumnjivog kvaliteta… »

Više od 100 ljudi ubijeno je u zapadnom Mosulu u srijedu

Slobodna Evropa 23.03.2017
Više od 100 osoba ubijeno je u zapadnom Mosulu u srijedu u eksploziji u rezdencijlnom dijelu grada, saopštili su vojni zvaničnici, i aktivističke grupe u četvrtak. Irački komandant, brigadir Moahmad al -Džaburi je 23. marta izjavio da je 108 tijela… »

Odlaze cele porodice: Prošle godine iz BiH u Nemačku odselilo 15.700 stanovnika

Blic 23.03.2017
Samo prošle godine iz Bosne i Hercegovine u Njemačku se iselilo 15.700 stanovnika, potvrđeno je Nemačkoj ambasadi u Sarajevu. Tako procene nevladinog sektora o masovnom iseljavanju koje vlasti poriču, sada dobijaju novu dimenziju, jer Nemci prvi… »

Crnogorski funkcioneri garaže napunili limuzinama

Večernje novosti 23.03.2017
Dok vlada najavljuje stezanje kaiša, ionako siromašna Crna Gora nemilice troši na luksuz. Dobar deo skupocenih službenih automobila često se koristi i u privatne svrhe. Čak 4,3 miliona evra potrošiće ove godine vlada Duška Markovića… »

Čovek sa petljom: Ko je Čedomir Knežević: Vlastima pokazao srednji prst, pa doveo Dodika za kafanski sto

Blic 23.03.2017
Čovek koji je za 13 dana prešao put od vođe pobune do dobričine koji sa Dodikom pije rakiju u staničnom bircuzu ima živopisnu biografiju. Čedomir Knežević (49), mašinski tehničar iz sela Rakelići kod Prijedora, bio je izbeglica, ratnik… »

Zaharova kritikovala CG zbog gradonačelnika Plava

Slobodna Evropa 23.03.2017
Portparolka ministartva vanjskih poslova Rusije, Marija Zaharova kritikovala je da u četvrtak crnogorske vlasti zbog kako je navela političkog linča gradonačelnika Plava, Organa Šahmanovića, koji je nedavno posjetio rusku republiku Čečeniju, kojom… »

Kustin marš na Drinu

Vesti online 23.03.2017
Bistru vodu Drine političkim talasima zamutio je bivši gradonačelnik Srebrenice Ćamil Duraković koji se usprotivio inicijativi ove opštine u RS o simboličnom povezivanju Srbije i BiH nacionalnim parkom na obalama ove granične reke. Plan o spajanju… »

Kadeti BiH remizirali sa Slovenijom

Blic 23.03.2017
Kadetska reprezentacija BiH odigrala je nerešeno sa Slovenijom 0:0 u prvoj utakmici grupe 7 elitnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Meč je odigran u Etno selu "Stanišići", a gostujući tim je na ovom susretu propustio da realizuje penal. U drugom… »

Sud BiH raspisao poternicu za Vladimirom Pandurevićem, još jednim optuženim iz Elezove grupe

Blic 23.03.2017
Sud BiH doneo je naredbu za raspisivanje međunarodne poternice za Vladimirom Pandurevićem, koji je ranije optužen u predmetu "Lutka" zbog pripadnosti organizovanoj kriminalnoj grupi kojoj je na teret stavljeno više krivičnih dela. Sud BiH je donio i… »