Balkan arhiva vesti 23.03.2017

RS: Javne škole postale "demode"

Večernje novosti 23.03.2017
Sistem obrazovanja u Republici srpskoj počinje da podseća na američki, privatnih fakulteta sve više. Živanović: Privatni fakulteti komercijalni, a državni pod partijskom kontrolom. I PORED toga što je početkom marta u Srpskoj otvorena još jedna… »

Apel vlastima da prekinu blokadu procesa suočavanja s prošlošću

Slobodna Evropa 23.03.2017
Političarima su pomirenje i nestali cijelo vrijeme na jeziku, a ništa ne čine da se utvrde sudbine nestalih osoba, upozorili su aktivisti za ljudska prava i analitičari iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine okupljeni oko Koalicije za REKOM. Oni… »

Le Pen u posjeti Moskvi uoči izbora

Slobodna Evropa 23.03.2017
Francuska ekstremno desna kandidatkinja za šefa države, Marine Le Pen odlazi u Moskvu gdje će se susresti sa ruskim poslanicima, manje od mjesec dana uoči izbora, saopštili su zvaničnici Nacionalnog fronta u četvrtak, javlja AP. Njena posjeta u… »

Skandal u Igalu: Dovela ćerkicu (2) na terapiju, a fizioterapeut joj slomio ruku!

Kurir 23.03.2017
Prema rečima majke deteta, koje u maju puni dve godine, Ane Brnjade, fizioterapeut u institutu "Simo Milošević" u Igalu je slomio ruku njene ćerke tokom redovne terapije. Ana je primetila da je terapeut bio grublji prema detetu tokom vežbi, nije bila… »

Nemac prevario Hrvate: Nismo ni slutili...

Vesti online 23.03.2017
Osoblje jednog luksuznog hrvatskog hotela dočekalo je neprijatno iznenađenje kada su shvatili da je Nemac, nakon višednevnog uživanja pobegao ne plativši ništa. Joakim Rotenburger, nemački državljanin koji sada živi u Švajcarskoj, krišom je… »

Zašto je omiljena kravica SFRJ misteriozno nestala i kako je isparila Kinder Lada? (video)

Telegraf 23.03.2017
Većina zna priču o tome kako je "Kinder Lada" nastala, ali retko ko zna zašto je nestala. Sa sigurnošću možemo reći kako nije bilo kuće u bivšoj Jugoslaviji koja negde na policama nije imala posudu nasmejane kravice. Oni stariji znaju šta se… »

Kako je napravljen mali biznis od ucenjivanja dobojskog profesora?!

Blic 23.03.2017
Protiv Mehmeda Husakovića (21) i Armina Hadžića (20) podnesen je izveštaj zbog sumnje da su ucenama, da će objaviti njegove golišave fotografije, od profesora Sandija Božičkovića iznudili 500 maraka. U Centru javne bezbednosti Doboj potvrdili su… »

Grčka preti da neće potpisati Rimsku deklaraciju EU

RTS 23.03.2017
Atina je zapretila da neće potpisati Rimsku deklaraciju, koja bi trebalo da odredi budućnost Evropske unije, nakon Bregzita. Grčka ostaje pri svojim prigovorima na deklaraciju čije potpisivanje je predviđeno za vikend, kada se obeležava 60… »

Vlada RS: Za koridor 5c zaduženje od 70 miliona evra

Blic 23.03.2017
Vlada Republike Srpske dala je saglasnost za kreditno zaduženje od 70.000.000 evra u svrhu finansiranja radova na projektu izgradnje prve faze Koridora "Pet ce" od petlje Johovac Tovira do petlje Rudanka Kostajnica. Data je saglasnost za pregovore sa… »

Đokić: Stigle poboljšane ponude za prodaju Rudnika "Ljubija"

Blic 23.03.2017
Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da su stigle nove, poboljšane ponude za kupovinu državnog kapitala u Rudniku železne rude RŽR "LJubija", posebno u delu kupoprodajne cene akcija. On je komentarišući… »