Balkan arhiva vesti 23.03.2017

Srbija neće izručiti Predraga Bogićevića Crnoj Gori

Slobodna Evropa 23.03.2017
Aplelacioni sud u Beogradu pravosnažno je odbio izručenje srpskog državljanina Predraga Bogićevića Crnoj Gori kojeg tužilaštvo u Podgorici sumnjiči da je učestvovao u planiranju terorističkih akata uoči održavanja parlamentarnih izbora prošle… »

Mektić: Poglavar islamske zajednice BIH pomaže u borbi protiv terorizma

Slobodna Evropa 23.03.2017
Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH tokom izlaganja na 94. Rose-Roth seminaru Parlamentarne skupštine NATO-a, koja se održava u Sarajevu, naglasio je da BiH ima sreću što je Islamska zajednica (IZ) uspostavljena tako da postoji vrhovni autoritet i… »

Preletačević: Lagaću narod, radiću pre svega za sebe

N1 Info 23.03.2017
Prema istraživanju najeminentnijih numerologa, "cenim se" na više od 22 odsto, dok mi u drugom krugu predviđaju 53 odsto, izjavio je predsednički kandidat Luka Maksimović, kandidat pokreta "Ljubiša Preletačević Beli - Beli - Samo jako". "Radim pre… »

LSV: Nenadu Čanku upućene pretnje smrću

Slobodna Evropa 23.03.2017
Predsedničkom kandidatu Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadu Čanku upućene su pretnje smrću preko društvene mreže Facebook, saopštila je u četvrtak ta stranka i zatražila da nadležni organi pod hitno utvrde identitet vinovnika pretnji. LSV je… »

Smijenjen zamjenik ministrice odbrane BiH

Al Jazeera 23.03.2017
Sead Jusić je smijenjen zbog odgovornosti za nezakonito učešće dijela Oružanih snaga BiH na obilježavanju neustavnog Dana RS-a. Zastupnici Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine, na današnjoj sjednici u Sarajevu, gdje su razmatrali… »

Američki general za jače prisustvo na Kosovu zbog Rusije

Al Jazeera 23.03.2017
Komandant američkih snaga u Evropi Curtis Scaparrotti istakao je kako ne bi trebalo smanjivati broj pripadnika snaga NATO-a na Kosovu. Komandant američke vojske u Evropi, general Curtis Scaparrotti, izjavio je kako je "potrebno jače prisustvo… »

Dodik se jedini pita u Srpskoj: Heroj ili uzurpator vlasti

Blic 23.03.2017
Predsednik RS Milorad Dodik pomogao je železničarima koji su štrajkovali, ali je ponizio institucije Srpske. To je ocena političkih analitičara nakon što je Dodik uradio posao uprave javnog preduzeća, ministra saobraćaja i premijerke RS - našao… »

Neverovatna sudbina jedne lutalice u: Sarajevu hteli da je ubiju, u Češkoj postala terapijski pas

Blic 23.03.2017
Umiljati pas bez imena dugo je lutao Sarajevom, dok ga tamošnji veterinari i gradske vlasti nisu proglasili agresivnim i opasnim te potencijalnom prenosnikom mnogih zaraznih bolesti. Nesretnu životinju uhvatili su šinteri i odvezli je u azil. - Onde bi… »

Borba za sofiju: Ministar zdravlja RS: Fond zdravstva uplatiće 200.000 km za lečenje devojčice

Blic 23.03.2017
Trogodišnjoj Sofiji Mićević, oboleloj od akutne limfo-blastne leukemije, jedina nada je lečenje u Baltimoru u Americi. Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske , Dragan Bogdanić rekao je za radio Republike Srpske da će Fond… »

Ambasadorka BiH o smeni Jusića: Politika ne sme da koči put BiH ka NATO

Blic 23.03.2017
Nakon što je danas na sednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH danas izglasana smena zamenika ministarke odbrane BiH Seada Jusića, oglasila se i ambasadorka SAD u BiH, Morin Kormak. Ona je večeras u Sarajevu prilikom otvaranja edukativno-zabavnog… »