Balkan arhiva vesti 23.03.2017

Napadnut vozač ambasadora Turske u Makedoniji

RTS 23.03.2017
Vozač ambasadora Turske je u Skoplju napadnut zbog turske zastavice koja se nalazi službenom "mercedesu" ambasade, potvrdilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije. Vozač O. S. je prijavio da je oko 16.15 časova, dok je bio parkiran ispred… »

Unija za neutralnost Crne Gore tuži NATO zbog posledica bombi

Vesti online 23.03.2017
Unija za neutralnost pokrenuće tužbu protiv svih članica NATO-a koje su 1999. godine bombardovale SR Jugoslaviju, zbog produženog dejstva osiromašenog uranijuma i ostalih agenasa koji su, kako je saopšteno, doveli do povećanja broja obolelih u… »

Amerikanci poslali Sarajevu 24 "hamvija"

B92 23.03.2017
Oružžanim snagama Bosne i Hercegovine su u kasarni Rajlovac uručena 24 višenamenska vozila "hamvi", kao donacija vlade SAD. Ministarka odbrane BiH Marina Pendeš zahvalila je na donaciji ističući da donirana vozila predstavljaju platformu za… »

Crnogorac zbog pravoslavlja napustio islam: Porodica ga se odrekla, ali slavi svoju slavu!

Kurir 23.03.2017
ULCINJ - Ulcinjanin Stefan Todorović (27) je pre sedam godina prešao iz islama u pravoslavlje. Ovoj njegovoj odluci porodica se žestoko useprotivila ali on nije odustao. Stefan je pre nego što je prešao iz islama u pravoslavlje imao tipično… »

Početkom aprila novo suđenje Stanišiću i Simatoviću

Al Jazeera 23.03.2017
Bivše čelnike Službe državne bezbjednosti Srbije čeka novo suđenje pred Haškim tribunalom nakon što im je ukinuta oslobađajuća presuda iz 2013. godine. Statusna sjednica za pripremu ponovljenog suđenja nekadašnjim šefovima Službe državne… »

Mediji: Pripreman atentat na crnogorskog tužioca

Al Jazeera 23.03.2017
Službe sigurnosti dobile su od kolega iz regije ime osobe iz Srbije koja je, navodno, trebala ubiti državnog tužioca Milivoja Katnića. Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost i Uprava policije dobile su informacije da se sprema atentat na… »

Napadnut vozač ambasadora Turske u Makedoniji

N1 Info 23.03.2017
Vozač ambasadora Turske u Skoplju napadnut je zbog turske zastavice koja se nalazi službenom “mercedesu” ambasade, potvrdilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije. Vozač O.S. je prijavio da se oko 16.15, dok je bio parkiran ispred zgrade… »

Kamioni i šleperi čekaju šest sati na prelaz iz Srbije u Hrvatsku

Slobodna Evropa 23.03.2017
Kamioni i šleperi čekaju šest sati na ulaz iz Srbije u Hrvarsku, na graničnom prelazu Batrovci, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije (AMSS), pozivajući se na podatke granične policije. Kako se navodi, teretna vozila na graničnom prelazu… »

NATO komandant: Moguće da Rusija pomaže talibane u Avganistanu

Slobodna Evropa 23.03.2017
Vrhovni komandant NATO snaga u Evropi, general Curtis Scaparrotti izjavio je da je moguće da Rusija pomaže snadbijevanje talibanskih militanata u Avganistanu. Američki general Scaparrotti izajvio je pred Komitetom za oružane snage Senata u četvrtak… »

Balkanu prijete nacionalizam i fragmentacija nasiljem

Al Jazeera 23.03.2017
Lajčak kaže da se Evropska unija udaljava od zemalja zapadnog Balkana, prostora koji je prirodno povezan s Evropom. Ministar vanjskih poslova Slovačke i budući predsjednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Miroslav Lajčak ocijenio je da se… »