Izvor: RTV arhiva vesti 10.04.2017

SB: Privredni rast od tri odsto ohrabrujuća vest za Srbiju

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Glavni ekonomista Svetske banke za Srbiju Lazar Šestović kaže da je prognozirani privredni rast od tri odsto ohrabrujuća vest za Srbiju. "Mi smo nažalost imali nekoliko godina kada rast nije baš bio visok što se tiče Srbije, daleko od… »

Poljoprivrednici u redu za subvencije

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Danas je počelo podnošenje zahteva za subvencionisanu nabavku voćarsko-vinogradarskih i povrtarskih traktora. Odziv je veoma veliki, a za tu namenu opredeljeno je nešto više od 210 miliona dinara. Međutim, kako RTV saznaje, ta sredstva će… »

Srbin napadnut u južnoj Mitrovici

RTV 10.04.2017
KOSOVSKA MITROVICA - Mladić srpske nacionalnosti B.Ž. (1989) povređen je kada ga je napala grupa Albanaca kod popularnog hipermarketa "ETC", koji se nalazi u južnoj Mitrovici, u neposrednoj blizini istočnog mosta, prenosi portal KoŠev. On je u… »

Poljska obeležila godišnjicu pada aviona

RTV 10.04.2017
VARŠAVA - Danas se u Poljskoj obeležava sedma godišnjica pada aviona u Rusiji u kome je poginuo tadašnji predsednik Poljske Leh Kačinjski, njegova supruga i još 94 osobe. Vladajuću partiju Poljske predvodi brat blizanac Kačinjskog, Jaroslav, i on… »

Preminuo akademik Vojislav Stanovčić

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Redovni član Srpske akademija nauka i umetnosti prof. dr Vojislav Stanovčić preminuo u Beogradu, u 87. godini, saopštila je danas SANU. Akademik Vojislav Stanovčić rođen je 2. jula 1930. godine u mestu Ubli, kod Herceg Novog. Diplomirao… »

Nemačka vojska istražuje nacizam u svojim redovima

RTV 10.04.2017
BERLIN - Nemačka vojna kontraobaveštajna agencija istražuje 275 osoba u aktivnoj službi vojske te zemlje za koje se sumnja da su desničarski ekstremisti, uključujući i slučaj u kome je vojnih uzviknuo "Hajl Hitler", saopštilo je Ministarstvo… »

Ugljaninova SDA u vlasti u Novom Pazaru

RTV 10.04.2017
NOVI PAZAR - Stranka demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina od danas je deo izvršne vlasti u Novom Pazaru, koju čine SDP, SNP i SNS, odlučeno je na današnjoj sednici gradskog parlamenta. Članica te stranke Ifeta Radončić izabrana je nova… »

U Švedskoj održan minut tišine za žrtve napada

RTV 10.04.2017
STOKHOLM - Šveđani su danas održali minut tišine za žrtve prošlonedeljnog napada kamionom, koji je, kako veruje policija, izveo Rahmat Akilov iz Uzbekistana, poznat po tome što je pokazivao simpatije prema ekstremističkim organizacijama… »

Dimitrijević: Jankovićevi nisu glasali za otvaranje džakova

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević izjavio je danas da članovi tog tela iz izbornog štaba Saše Jankovića nisu glasali za otvaranje vreća i utvrđivanje izbornog rezultata na biračkim mestima koja su za njih bila… »

Pjongjang sprema nuklearni test, SAD odgovaraju

RTV 10.04.2017
SEUL - Udarna grupa američke Mornarice putuje prema Severnoj Koreji zbog demonstracije sile, dok se ta zemlja sprema za šesti nuklearni test. Spekulacije oko novog nuklearnog testa Severne Koreje oslanjaju se na to što je ove godine 105. rođendan… »