Izvor: RTV arhiva vesti 10.04.2017

Čestitka Borisa Grizlova Aleksandru Vučiću

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Predsednik Vrhovnog saveta Jedinstvene Rusije, Boris Grizlov, čestitao je predsedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću, pobedu na predsedničkim izborima, ističući da ostvareni rezultati predstavljaju dokaz podrške stanovništva… »

Gojković i Vulin: Saučešće povodom napada na crkvu u Egiptu

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković uputila je telegram saučešća predsedniku Parlamenta Arapske Republike Egipat Ali Abdel Al Sajed Ahmedu, povodom bobaškog napada u Egiptu. "Užasnuti smo i potreseni vešću o… »

Rusija: Više od 50 na lečenju u bolnicama, jedna osoba kritično

RTV 10.04.2017
SANKT PETERBURG - Više od 50 povređenih nakon terorističkog napada u Sankt Peterburgu nalazi se u gradskim bolnicama, a jedan od povređenih je u kritičnom stanju, napisala je danas na svom Tviter nalogu viceguvernerka Sankt Peterburga Ana Mitjanina… »

Srbija gradi vrtić u Srebrenici

RTV 10.04.2017
SREBRENICA - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je danas početku gradnje vrtića u Srebrenici, koja se finansira donacijom Srbije. Vrtić će biti završen u septembru i… »

Petina kontrolisanih radnika radi "na crno"

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Inspektorat za rad sproveo je dvodnevne nadzore na gradilištima, u hotelima, hostelima, motelima i ugostiteljskim objektima širom Srbije, te je kod 759 kontrolisanih poslodavaca zatekao 2.348 radnika, od kojih je skoro petina, odnosno 461… »

Preživeli sa Košara kod Drecuna

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju mr Milovan Drecun, primio je delegaciju preživelih heroja graničara sa karaule Košare, koju su pripadnici terorističke OVK napali 9. aprila 1999. godine, saopšteno je iz Narodne skupštine. Milovan… »

Fruškogorski maraton 22. i 23.aprila

RTV 10.04.2017
NOVI SAD - Jubilarni 40. Planinarski maraton na Fruškoj gori održaće se za vikend, 22. i 23. aprila, a organizatori očekuju da nadmaše rekord po brojnosti, Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić pozvao je Novosađane i Novosađanke… »

Predstava "Na Drini ćuprija" pobednik na dva festivala

RTV 10.04.2017
NOVI SAD, ŠABAC - Predstava "Na Drini ćuprija" Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, u režiji i adaptaciji Kokana Mladenovića, pobednik je 67. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, kao i drugog teatarskog festivala "Pozorišno proleće"… »

Pet južnokorejskih planinara poginulo u Kanadi

RTV 10.04.2017
VANKUVER - Pet planinara iz Južne Koreje poginulo je na planini Mont Harvi severno od Vankuvera u Kanadi, saopštila je policija. Vremenski uslovi na području su veoma nepovoljni i nestabilni još od petka, saopštava policija. Vremenski uslovi na… »

Mađarski predsednik potpisao zakon koji preti da ukine CEU

RTV 10.04.2017
BUDIMPEŠTA - Mađarski predsednik Janoš Ader potisao je danas predlog zakona koji bi mogao da dovede do zatvaranja Centralnoevropskog univerziteta (CEU), ciji je osnivač milijarder Džordž Soroš, uprkos pozivima da to ne učini tokom protesta u… »