Izvor: Večernje novosti arhiva vesti 09.08.2017

Pomor ribe kod mionice: Prosuli 24.000 litara surutke u reku

Večernje novosti 09.08.2017
Uginuća koja je, kako sumnja policija, izazvao pogon mlekare “Kačarević” prvi su primetili mionički ribolovci, koji su alarmirali nadležne. MIONICA – Policija je uhapsila B. K., zbog sumnje da je iz pogona njegove mlekare “Kačarević” u… »

Rekordan broj političkih preletača

Večernje novosti 09.08.2017
Austrijski parlament, u aktuelnom sazivu, zabeležio je rekordan broj "preletača" i istupanja iz stranaka. Austrijski parlament, u aktuelnom sazivu, zabeležio je rekordan broj "preletača" i istupanja iz stranaka. Nijedan poslanički klub nije ostao u… »

Plenković: Već ove nedelje rešenje problema sa taksama

Večernje novosti 09.08.2017
Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da je ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću naložio da već ove nedelje pronađe rešenje koje će otkloniti problem sa susednim zemljama. Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je… »

Madriđani vladari Evrope: Real preko Junajteda do Superkupa

Večernje novosti 08.08.2017
Fudbaleri Real Madrida osvojili su Superkup Evrope pobedom nad Mančester junajtedom na skopskom stadionu "Filip drugi" - 2:1 (1:0). Fudbaleri Real Madrida odbranili su trofej u Super kupu Evrope, pošto su duelu protiv osvajača Lige Evropa u Skoplju… »

Albanija uvozi 80 odsto električne energije

Večernje novosti 08.08.2017
Albanija zbog izuzetno susnog perioda čak 80 odsto potreba za elektricnom energijom podmiruje iz uvoza. Albanija zbog izuzetno sušnog perioda čak 80 odsto potreba za električnom energijom podmiruje iz uvoza. Albanska elektrokorporacija (KES) upozorila… »

Besplatan prevoz osobama sa invaliditetom, ne i zaposlenima

Večernje novosti 09.08.2017
Povodom medijskih napisa da će jedan broj osoba sa invaliditetom teže dolaziti do besplatnog bus plusa reagovao gradski sekretar za javni prevoz Uglješa Mitrović. Gradski sekretar za javni prevoz Uglješa Mitrović kaže da pravo na besplatan javni… »

“Totalna šteta”: Izgorela borova šuma kraj Jagodine, jedna osoba povređena

Večernje novosti 09.08.2017
Šteta na oko 80 ari šume je totalna, izjavio je Tanjugu na zgarištu komadant Vatrogasno spasilačkog bataljona Jagodine Saša Ignjatović. Požar, koji je zahvatio borovu šumu, između Novog Laništa i Gornjeg Račnika, kod Jagodine nadljudskim… »

Demokrate opet žele da znaju koliko vlada troši na Trampa

Večernje novosti 09.08.2017
Dok se američki predsednik Donald Tramp odmara u svom golf-klubu u Nju Džersiju, demokratski poslanici ponovo pokušavaju da saznaju koliko novca federalna vlada troši na njegove firme. Dok se američki predsednik Donald Tramp odmara u svom golf-klubu… »

Šinejd O'Konor na Fejsbuku: Svaki dan borba da ostanem živa(video)

Večernje novosti 08.08.2017
Irska pevačica Šinejd O'Konor objavila je na Fejsbuku video snimak u kom, vidno potresena, kaže da živi potpuno sama u jednom motelu u Nju Džerziju i da ima suicidalne misli. Irska pevačica Šinejd O'Konor objavila je na Fejsbuku video snimak u kom… »

Liban ide u rat: Počinju operacije protiv id u Siriji

Večernje novosti 08.08.2017
Rukovodstvo Libana je prihvatilo preporuke o početku vojne operacije za oslobađanje pogranične oblasti sa Sirijom od militanata terorističke organizacije DAEŠ. Rukovodstvo Libana je prihvatilo preporuke o početku vojne operacije za oslobađanje… »