Izvor: Večernje novosti arhiva vesti 01.09.2017

Čudo nauke: Novi laser zadire u nano svet i mapira detalje atoma

Večernje novosti 01.09.2017
Ovaj gradiozni projekat, u koji je uloženo 1,5 milijardi evra, generiše slanje ekstremno jakih bliceva brzinom od 27.000 fleševa u sekundi kroz 3,4 kilometara dug tunel ispod Hamburga. Pokretanjem najsnažnijeg svetlosnog lasera na svetu u Nemačkoj… »

Nesreća u Iranu: Prevrnuo se autobus, 12 osoba poginulo, 30 povređeno

Večernje novosti 01.09.2017
U udesu autobusa u Iranu danas je poginulo 11 učenica kao i vozač autobusa, javili su iranski mediji. TEHERAN - U udesu autobusa u Iranu danas je poginulo 11 učenica kao i vozač autobusa, javili su iranski mediji. One su putovale u grad Širaz na… »

Dojava rasvetlila zaboravljeni zločin iz 1998. godine

Večernje novosti 01.09.2017
U Tužilaštvu saslušani osumnjičeni za ubistvo Dragomira Kalinića (60), u Bariču 1998. godine. Igora Jovanovića i Đorđa Mijajlovića "otkucao" poznanik. ĐORĐE Mijajlović (36) i Igor Jovanović (39), osumnjičeni za ubistvo Dragomira Kalinića… »

Herojska generacija u filmu "Zaspanka za vojnike"

Večernje novosti 01.09.2017
Predrag Gaga Antonijević danas najavio početak snimanja "Zaspanke za vojnike". Radoš Bajić: Ovakav patriotski film zaslužuje veću pomoć države. U JUGOSLOVENSKOJ kinoteci u Uzun Mirkovoj, u prisustvu brojnih predstavnika medija, reditelj Predrag… »

Srpski hoteli u crnoj gori u raspadu: Samo "Šumadija" još odoleva

Večernje novosti 31.08.2017
Većina srpskih hotela na crnogorskom primorju, na kojima je počivao moderni turizam, sada ruinirana. Jedino odmaralište u Bečićima primer kako treba raditi. NEKADAŠNjA odmarališta na crnogorskom primorju tada moćnih preduzeća iz Srbije, kao i… »

Predsednik otvorio Ljubičevske igre Vučić: Prateći mudru politiku kneza Miloša uzdižemo i gradimo Srbiju (foto)

Večernje novosti 01.09.2017
Predsednik je rekao da je srećan što je prolazeći danas kroz Braničevski okrug video nove puteve koji su upravo završeni i poručio da će se krenuti sa izgradnjom novih i obnovom starih puteva u ovom delu Srbije. U Požarevcu su u petak uveče… »

Nesreća u Italiji: Rosi polomio nogu

Večernje novosti 01.09.2017
Italijanski as Valentino Rosi, posle pada u četvrtak kasno uveče nadomak svoje kuće u Urbinu, hitno je prebačen u bolnicu u Ankoni gde je operisan. ITALIJANSKI as Valentino Rosi, posle pada u četvrtak kasno uveče nadomak svoje kuće u Urbinu, hitno… »

Solana pozvao Evropu da ne izneveri Teslu

Večernje novosti 01.09.2017
Solana navodi da zemlje regiona žele da učestvuju u "evropskom projektu", ali da ujedno čine deo sveta koji je politički i kulturološki među najkomplikovanijima na planeti, prenosi. Bivši visoki predstavnik EU Havijer Solana uporedio je prilike na… »

Evo šta će osvojiti pobednik "Zadruge"

Večernje novosti 01.09.2017
Rijaliti "Zadruga", počinje za pet dana, a region ne prestaje da bruji kako o učesnicima, tako i o izgledu novoizgrađenog grada nadomak Beograda. Rijaliti "Zadruga", počinje za pet dana, a region ne prestaje da bruji kako o učesnicima, tako i o… »

Kešelj se prisetio košarkaških početaka: Pred svaki trening sam čistio salu, zakucavanju smo se radovali više nego pobedi

Večernje novosti 01.09.2017
Marko: Na treninzima smo se uvek zaletali, hvatali obruč, zakucavali sa teniskom pa rukometnom loptom, onda premeravali da li je obruč na pravoj visini. Košarkaški klub AS Basket 9. septembra slavi jubilej - 20 godina postojanja. Najveći košarkaški… »