Svet arhiva vesti 05.10.2017

Meksički zaliv: Desetine žrtava nove oluje, evakuacija radnika naftnih platrformi

Novi magazin 05.10.2017
Tropska oluja nazvana "Nejt" (Nate) odnela je po najnovijim podacima desetine života u zapadnom priobalju Meksičkog zaliva, a u samom zalivu je u toku evakuacija radnika sa stotina platformeploataciju nafte i gasa. Vlasti Kostarike podigle su broj… »

Kanalizacija ponovo zacrnela Nijagaru

Novi magazin 05.10.2017
Višak neprerađene vode iz kanalizacije ponovo je našao put u reku Nijagaru, dva meseca pošto se pred turistima reka zacrnela u blizini čuvenih vodopada, naveli su državni zvaničnici. Odbor za vode Nijagarinih vodopada je objavio da je Odeljenju za… »

Kalifornija postala sigurna država SAD za imigrante

Novi magazin 05.10.2017
Kalifornija je danas postala "sigurna država" za imigrante koji nelegalno borave u SAD pošto je guverner te američke savezne države Džeri Braun potpisao zakon kojim je proširena njihova zaštita. Novi zakon zabranjuje kalifornijskoj policiji da pita… »

Novi zamenik lidera Hamasa organizator napada na Izraelce

B92 05.10.2017
Palestinski ekstremistički pokret Hamas imenovao je za zamenika lidera Saleha Arurija za kojeg Izrael navodi da je organizovao napade na Izraelce. Jedan anonimni zvaničnik te islamske organizacije izjavio je da će Saleh Aruri biti zamenik šefa… »

"Uprkos sporovima": Poljaci najveći evroentuzijasti EU

B92 05.10.2017
Varšava -- Uprkos sporovima sa Evropskom unijom oko poljskih reformi i ugrožene pravne države, Poljaci su i dalje najveći evroentuzijasti Srednje Evrope. Poljaci sa čak 88 odsto podržavaju članstvo Poljske u EU. Novi izveštaj poljskog Centra za… »

Tramp povlači podršku sporazumu sa Iranom?

Dnevnik 05.10.2017
VAŠINGTON: Američki predsednik Donald Tramp planira da sledeće nedelje povuče podršku nuklearnom sporazumu sa Iranom jer smatra da on nije u nacionalnom interesu SAD i tako to pitanje prosledi Kongresu, objavio je Vašington post. Američki list… »

Nova oluja preti Meksičkom zalivu: "Nejt" odnosi živote

B92 05.10.2017
Tropska oluja nazvana "Nejt" odnela je po najnovijim podacima desetine života u zapadnom priobalju Meksičkog zaliva. U samom zalivu je u toku evakuacija radnika sa stotina platformeploataciju nafte i gasa. Vlasti Kostarike podigle su broj žrtava oluje… »

Kalifornija postala sigurna država SAD za imigrante

B92 05.10.2017
Sakramento -- Kalifornija je postala sigurna država za imigrante koji nelegalno borave u SAD pošto je guverner Džeri Braun potpisao zakon kojim je proširena njihova zaštita. Novi zakon zabranjuje kalifornijskoj policiji da pita građane o njihovom… »

Gradić između Katalonije i Valensije u strahu od podele

B92 05.10.2017
Stanovnici San Rafaela del Rija, gradića na granici između Katalonije i Valensije, strahuju da bi sukob Madrida i Barselone mogao da ih podeli. "Ljudi su nervozni i uplašeni, jer se osećaju kao da doživljavaju slobodan pad", kaže Gvadelupe Espinoza… »

Lekar brutalno vrbovao decu za islamsku državu: Pokazivao im snimke odrubljivanja glava i pričao da će oni to raditi

Kurir 05.10.2017
Lekar iz Lestera osuđen je zbog terorističke propagande nakon što je optužen da je školskoj deci pokazivao uznemirujuće snimke terorista Islamske države koji odrubljuju glave i pokušao da ih regrutuje u terorističku organizaciju. Zamer Gumra (38)… »