Svet arhiva vesti 05.10.2017

Požar u rafineriji nafte, ima mrtvih (foto, video)

BK TV 05.10.2017
Tragedija Četiri osobe su poginule kad je u Lukoilovoj rafineriji nafte u Kstovu u ruskom regionu Nižnji Novgorod izbio požar, saopštilo Ministarstvo za vanredne situacije "Potvrđujem smrt četiri osobe. Najverovatnije je reč o zaposlenima u… »

Šestoro mrtvih u snažnom nevremenu (foto, video)

BK TV 05.10.2017
Nevreme tutnji državom! Najmanje šest osoba poginulo je u olujnom nevremenu koje je pogodilo severnu Nemačku. Ruhe nach den Sturm: Zumindest in Berlin Mitte stürmt #Xavier nicht mehr heftig. Unser Dach steht noch, 2 Häuser weiter sieht es anders aus… »

Bivši premijer osumnjičen za zlostavljanje dece?! (foto)

BK TV 05.10.2017
Bivši britanski premijer Edvard Hit, da je danas živ, bio bi priveden na ispitivanje zbog optužbi da je seksualno zlostavljao dečake, saopštila je danas britanska policija posle dvogodišnje istrage. Hit, premijer od 1970. do 1974, preminuo je pre… »

Kako je mogao?! Čuvar zapalio vrtić, ima mrtvih! (foto, video)

BK TV 05.10.2017
Četvoro male dece danas je poginulo, a više je povređeno u vrtiću u gradu Žanaubi, na istoku Brazila, nakon što je čuvar vrtića polio zgradu alkoholom i zapalio je, saopštili su zvaničnici. Brazilski novinski portal G1 javlja, pozivajući se na… »

Prigušeno trgovanje na evropskim berzama, Volstrit na rekordu

Blic 05.10.2017
Trgovanje na evropskim berzama je danas uglavnom bilo prigušeno, uz blagi oporavak Madridske berze od sunovrata koji je zabeležila u prethodnim danima posle održavanja referenduma o nezavisnosti Katalonije. Indeks Madridske berze IBEX je u popodnevnim… »

Tramp najpraćeniji svetski lider na Tviteru

Večernje novosti 05.10.2017
Sa oko 40 miliona sledbenika, Tramp je proteklog vikenda izbio u vrh liste od oko 890 naloga svetskih lidera kao što su šefovi država i vlada, dok papa ima neznatno manji broj sledbenika. Američki predsednik Donald Tramp postao je najpraćeniji… »

Kalifornija postala sigurna država SAD za imigrante

Blic 05.10.2017
Kalifornija je danas postala "sigurna država" za imigrante koji nelegalno borave u SAD pošto je guverner te američke savezne države Džeri Braun potpisao zakon kojim je proširena njihova zaštita. Novi zakon zabranjuje kalifornijskoj policiji da pita… »

Putin: "Kimov otac mi je rekao za nuklearnu bombu"

Nedeljnik 05.10.2017
"Kad je to bilo? 2001! Sad je već 2017, zemlja je živela pod trajnim sankcijama i umesto nuklearne bombe sada imaju hidrogensku bombu", rekao je Putin. Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da mu je za postojanje atomske bombe Severne Koreje još… »

Američki zvaničnik: Vašington ukida sankcije Sudanu

Blic 05.10.2017
Vašington se priprema da ukine dugogodišnje ekonomske sankcije Sudanu, izjavio je jedan američki zvaničnik. On je rekao da je Sudan poboljšao ljudska prava i pokazao napredak u borbi protiv terorizma. Zvaničnik, čije ime nije objavljeno, dodao je… »

Centralnoevropske snage mogu da učestvuju u bezbednosnim misijama

Blic 05.10.2017
Ministri odbrane Poljske, Litvanije i Ukrajine danas su dali odobrenje da pripadnici njihove zajedničke brigade učestvuju u međunarodnim misijama za bezbednost regiona. Ministri su danas obeležili dve godine od kada je brigada osnovana u Lublinu u… »