Svet arhiva vesti 05.10.2017

Poljski predsednik oštro kritikovao Evropsku komisiju zbog Katalonije

Novi magazin 05.10.2017
Predsednik Poljske Andžej Duda oštro je danas u Varšavi kritikovao Evropsku komisiju i njenog potpredsednika Fransa Timermansa što su u slučaju referenduma u Kataloniji odobravače to što su centralne vlasti pribegle sili, dok bi, kako je naveo, u… »

Strah se širi Evropom: Blokiran VW, auto-putevi...

B92 05.10.2017
Njujork -- Španija očajnički pokušava da zaustavi put Katalonije ka nezavisnosti, koji preti da izbaci van koloseka njenu privredu i da Evropu gurne u haos. To komentariše njujorška televizijska mreža Si-En-En (CNN), analizirajući moguće… »

Pravni savetnici: Sednica katalonskog parlamenta nezakonita

Blic 04.10.2017
Sednica katalonskog parlamenta na kojoj će se raspravljati o proglašenju nezavisnosti te severoistočne španske pokrajine je nezakonita i treba je prekinuti, ocenili su danas pravni savetnici katalonskog parlamenta. Katalonski predsednik Karles… »

VW povlači 74.000 Touarega

Al Jazeera 05.10.2017
Automobilska kompanija Volkswagen povlači Touareg iz SAD-a zbog problema s pumpom, što može uzrokovati curenje goriva. Njemačka automobilska kompanija Volkswagen povlači iz SAD-a blizu 74.000 terenskih vozila modela "Touareg", zbog problema s pumpom… »

Rusija optužila SAD da pomaže ISIL u Siriji

Al Jazeera 05.10.2017
Glasnogovornik Ministarstva odbrane Rusije kazao je da je SAD glavna prepreka istrebljenju oružane grupe. Podrška Sjedinjenih Američkih Država oružanoj grupi Islamska država Irak i Levant (ISIL) glavna je prepreka istrebljenju te grupe, rekao je… »

Otklonjena opasnost u Londonu: Policija izvršila kontrolisanu detonaciju sumnjivog paketa

Blic 04.10.2017
Pripadnici britanske policije izvršili su takozvanu "kontrolisanu detonaciju" sumnjive naprave koja je pronađena u blizini podzemne željezničke stanice u Ejndželu u Londonu, koja je nakon toga ponovo otvorena, saopšteno je iz londonske policije… »

Grčka crkva traži povlačenje zakona o promeni roda

Novi magazin 05.10.2017
Grčka pravoslavna crkva pozvala je danas Vladu premijera, levičara Aleksisa Ciprasa da povuče predlog zakona koji bi omogućio Grcima da slobodno odrede svoj rodni identitet, nezavisno od toga kako je upisan prilikom rođenja. Crkva je saopštila da se… »

(Video) Majka robija jer nije vakcinisala deta Rebeka Bredou: Radije ću da sedim iza rešetaka nego da radim suprotno svom…

Kurir 05.10.2017
MIČIGEN - Rebeka Bredou iz Mičigena osuđena je na sedam dana zatvora jer je odbila da sprovede sudsku presudu o vakcinaciji sina. Njen bivši suprug, je na osnovu sudske presude dobio privremeno starateljstvo nad njihovim devetogodišnjim detetom da bi… »

Džihadisti na mukama: Ruski bombarderi nemilosrdno "udaraju"

Vesti online 05.10.2017
Ruska vojska saopštila je u četvrtak da je u pokrajini Idlib uništila "najveće skladište municije" džihadističke koalicije Tahrir al Šama, koju uglavnom čini bivši ogranak Al Kaide u Siriji, te da je teško ranila vođu te grupacije i ubila 49… »

Pažnja! Rusija na nogama nakon samoubistva devojčice: Na internetu čak 1.300 grupa koje teraju decu da se ubiju!

Blic 05.10.2017
Odeljenje za sajber-kriminal ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova otkrilo je 1.339 grupa na društvenim mrežama u kojima osetljive tinejdžere navode na samoubistvo. Moskovska policija vodi očajničku borbu protiv ovih grupa u kojima deci zadaju… »