Svet arhiva vesti 05.10.2017

Poljski predsednik oštro kritikovao Evropsku komisiju zbog Katalonije

Blic 05.10.2017
Predsednik Poljske Andžej Duda oštro je danas u Varšavi kritikovao Evropsku komisiju i njenog potpredsednika Fransa Timermansa što su u slučaju referenduma u Kataloniji odobravače to što su centralne vlasti pribegle sili, dok bi, kako je naveo, u… »

Strah se širi Evropom: Blokiran VW, auto-putevi...

B92 05.10.2017
Njujork -- Španija očajnički pokušava da zaustavi put Katalonije ka nezavisnosti, koji preti da izbaci van koloseka njenu privredu i da Evropu gurne u haos. To komentariše njujorška televizijska mreža Si-En-En (CNN), analizirajući moguće… »

Pravni savetnici: Sednica katalonskog parlamenta nezakonita

Blic 04.10.2017
Sednica katalonskog parlamenta na kojoj će se raspravljati o proglašenju nezavisnosti te severoistočne španske pokrajine je nezakonita i treba je prekinuti, ocenili su danas pravni savetnici katalonskog parlamenta. Katalonski predsednik Karles… »

VW povlači 74.000 Touarega

Al Jazeera 05.10.2017
Automobilska kompanija Volkswagen povlači Touareg iz SAD-a zbog problema s pumpom, što može uzrokovati curenje goriva. Njemačka automobilska kompanija Volkswagen povlači iz SAD-a blizu 74.000 terenskih vozila modela "Touareg", zbog problema s pumpom… »

Ruski general Konašenkov: SAD su glavna prepreka istrebljenju Islamske države

Večernje novosti 04.10.2017
Podrška SAD terorističkoj, tzv. Islamskoj državi, glavna je prepreka istrebljenju te grupe, rekao je danas portparol Ministarstva odbrane Rusije, general major Igor Konašenkov. Podrška SAD terorističkoj, tzv. Islamskoj državi, glavna je prepreka… »

U Londonu kontrolisana eksplozija sumnjivog paketa(video)

Večernje novosti 04.10.2017
Britanska policija izvršila je večeras kontrolisanu eksploziju sumnjivog paketa, u blizini stanice metroa Ejndžel u Londonu. Britanska policija izvršila je večeras kontrolisanu eksploziju sumnjivog paketa, u blizini stanice metroa Ejndžel u Londonu… »

Grčka crkva traži povlačenje zakona o promeni roda

B92 05.10.2017
Atina -- Grčka pravoslavna crkva pozvala je Vladu da povuče predlog zakona koji bi omogućio Grcima da slobodno odrede svoj rodni identitet. Crkva je saopštila da se ljudi rađaju s rodom i što ne mogu da biraju i da su "postojeći problemi" u… »

Majka završila u zatvoru jer je odbila da vakciniše sina

Blic 05.10.2017
Rebeka Bredou iz Mičigena osuđena je na sedam dana zatvora jer je odbila da sprovede sudsku presudu o vakcinaciji sina. Njen bivši suprug, je na osnovu sudske presude dobio privremeno starateljstvo nad njihovim devetogodišnjim detetom da bi mogao da… »

Džihadisti na mukama: Ruski bombarderi nemilosrdno "udaraju"

Vesti online 05.10.2017
Ruska vojska saopštila je u četvrtak da je u pokrajini Idlib uništila "najveće skladište municije" džihadističke koalicije Tahrir al Šama, koju uglavnom čini bivši ogranak Al Kaide u Siriji, te da je teško ranila vođu te grupacije i ubila 49… »

Pažnja! Rusija na nogama nakon samoubistva devojčice: Na internetu čak 1.300 grupa koje teraju decu da se ubiju!

Blic 05.10.2017
Odeljenje za sajber-kriminal ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova otkrilo je 1.339 grupa na društvenim mrežama u kojima osetljive tinejdžere navode na samoubistvo. Moskovska policija vodi očajničku borbu protiv ovih grupa u kojima deci zadaju… »