Svet arhiva vesti 05.10.2017

Mej ne planira da podnese ostavku uprkos katastrofalnom govoru

Blic 05.10.2017
Premijerka Velike Britanije Tereza Mej ne razmišlja o tome da podnese ostavku, izveštava danas Skaj njuz, pozivajući se na izvore u Dauning stritu. Skaj je izvestio da su iz Dauning strita naveli da ostavka nije opcija, preneo je Rojtres. Za sada nema… »

(Video) Grad heroina: U ovom mestu je svaki četvrti stanovnik teški zavisnik, neki od njih su se predozirali i više od 100…

Kurir 05.10.2017
U jednom američkom gradu narkomanska kriza dostigla je toliko kritično stanje da je svaki četvrti stanovnik zavisnik od narkotika, dok je jedan od njih priznao i da je krao od svoje dece kako bi se "naduvao". Izlažući svoja tela iscrpljujućem radu u… »

"Islamski terorizam je već stigao u srce Evrope"

B92 05.10.2017
Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe upozorio je da je islamski terorizam već stigao u srce Evrope. On je ukazao da su vladajuće stranke u Austriji propustile da zaštite granice. "Nije svaki musliman terorista, ali je gotovo… »

Višegradska četvorka ne sluša bogate zemlje EU: Junker pozvao na večeru pomirenja

Večernje novosti 04.10.2017
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker pozvao je putem pisma Višegradsku četvorku na večeru pomirenja, kao deo napora da se smanje tenzije između Višegradske četvorke i bogatih zapadnih zemalja. Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker… »

Tramp: Tilerson nikada nije pretio ostavkom

Glas Amerike 05.10.2017
Predsednik Donald Tramp ponovio je u četvrtak da državni sekretar "nikada nije pretio da će podneti ostavku" i ocenio da su medijski izveštaji o napetim odnosima između njih dvojice "lažne vesti". Tramp je na Tviteru kritikovao izveštaj "NBC… »

Madrid olakšava preseljenje kompanija iz Katalonije?

Dnevnik 05.10.2017
MADRID: Španska vlada doneće u petak dekret kojim će olakšati kompanijama da prebace svoju pravnu osnovu i registraciju van Katalonije, tvrde neimenovani izvori. To bi, kako prenosi Rojters, moglo da zada ozbiljan udarac finansijskom sektoru… »

Muke kralja Saudijske Arabije u Rusiji: Kreni, stani VIDEO

B92 05.10.2017
Predsednik Rusije Vladimir Putin ugostio je saudijskog kralja Salamana u Moskvi, prvog saudijskog moharha koji je došao u posetu Rusiji. Istorijsku posetu kralja Salamana obeležio je peh koji se dogodio prilikom sletanja na ruski aerodrom Vnukovo. Kada… »

Papa osudio tehnologije koje olakšavaju menjanje pola

Novi magazin 05.10.2017
Poglavar Rimokatoličke crkve Franja osudio je danas nove tehnologije koje olakšavaju ljudima promenu pola, izjavljujući da se ovom "utopijom neutralnog" rizikuje stvaranje novog života. Papa Franja je na Papskoj akademiji života, bioetičkog… »

Kamere snimile neobjašnjivo: Šta se to noću dešava u ovoj školi?

B92 05.10.2017
Priče o duhovima su očigledno mnogima zanimljive, ali ovaj događaj ne može da objasni ni direktor jedne gimnazije. “Dobili smo žalbe na buku u školi tokom noći, a kada smo pustili kamere videli smo nešto što ne možemo ni da… »

Severna Koreja preko Rusije dobila novu internet vezu

RTS 05.10.2017
Ruska kompanija aktivirala je drugu internet konekciju za Severnu Koreju koja bi mogla da ojača kompjuterske mogućnosti Pjongjanga, a onemogući napore SAD da izoluju taj režim, tvrde bezbednosni eksperti. Novu mrežu koju je aktivirala firma… »