Arhiva vesti 16.10.2017

Izađi mi na teglu: Treće mesto za Srculenca

OK radio 16.10.2017
Vranje - Ekipa “Srculenca” iz Vladičinog Hana osvojila je treće mesto na finalnom takmičenju u spremanju ajvara “Izađi mi na teglu” koje je održano u Soko Banji. Karavan „Izađi mi na teglu” svoju potragu za najboljim receptom za ajvar u… »

Kocijančič: Očekujemo sutra primenu sporazuma o pravosuđu

RTS 16.10.2017
Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič kaže da su svi koraci u cilju integracije sudskog osoblja kosovskih Srba u pravosudni sistem Kosova sprovedini i očekuje da će sutra stupiti na snagu sporazum o pravosuđu, dogovoren u dijalogu Beograda i… »

Besplatna obuka i plaćena praksa za mlade nezaposlene

InfoKG 16.10.2017
U okviru programa “Znanjem do posla: Razvijanje veština mladih i javno-privatno partnerstvo u Srbiji" na Ekonomskom fakultetu kragujevačkog Univerziteta biće organizovana besplatna obuka za knjigovođe, a potom i plaćena praksa u partnerskim… »

Dačić razgovarao sa direktorom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta

Blic 16.10.2017
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Beogradu sa generalnim direktorom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta Iv Dakorom, koji boravi u poseti Srbiji i regionu od 16. do 19. oktobra. Ovo je prva poseta… »

Memfis će zameniti ili otpustiti Zagorca

Beta 16.10.2017
Košarkaški klub Memfis zameniće ili će otpustiti dvojicu igrača sa prošlogodišnjeg drafta u NBA ligi Radeta Zagorca i Vejda Boldvina, preneli su danas američki mediji. Kako se navodi, Memfis mora da smanji broj igrača na 15 pre isteka roka za… »

Odalović: Još 10.639 nestalih

Danas 16.10.2017
Predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je danas da regionalna saradnja u otkrivanju sudbine nestalih "nije na očekivanom nivou" i da se još 10.639 ljudi vode kao nestali. Odalović je, posle sastanka sa udruženjima… »

VIDEO: Kaka u suzama okačio kopačke o klin

Vesti online 16.10.2017
Nekada je žario i palio travnatim tepihom kada je igrao za Milan, bio je najbolji fudbaler sveta, ali svemu dođe kraj. Brazilac Rikardo Kaka okačio je kopačke o klin. "Karioka" je u nedelju odigrao poslednji meč za Orlando, tim za koji je nastupao u… »

Muralizacija reni bunara na Sunčanom keju

RTV 16.10.2017
NOVI SAD - JKP "Vodovod i kanalizacija" započelo je muralizaciju svih šest reni bunara na Sunčanom keju, od Filozofskog fakulteta do Štranda, u okviru planiranog uređenja ovih objekata za 2017. godinu. S obzirom na to da su reni bunari neposredna… »

Odložena završnica suđenja za paljenje ambasade SAD

Dnevnik 16.10.2017
BEOGRAD: Završnica ponovljenog suđenja sedmorici optuženih za paljenje američke ambasade 2008. godine u Beogradu posle mitinga "Kosovo je Srbija" odložena je danas za 27. oktobar zbog izostanka prvooptuženog Dejana Vučkovića. Na današnjem… »

Kanada: Bez povređenih u sudaru drona i aviona

Blic 15.10.2017
U udaru bespilotne letelice u putnički avion koji je sletao na međunarodni aerodrom "Žan Lesaž" u gradu Kvebeku u Kanadi nije bilo povređenih, rekao je danas kanadski ministar saobraćaja Mark Garno. "Avion je pretrpeo samo manju štetu i sletio je… »