Arhiva vesti 26.11.2017

U Briselu hapšenja posle protesta

RTS 26.11.2017
Briselska policija uhapsila je veći broj ljudi tokom nereda u Briselu koji su izbili u centru grada nakon demonstracija u znak podrške libijskim migrantima. Grupa od 30 mladih razbijala je juče izloge i policijske automobile, a tokom akcije policija je… »

Smenjena pomoćnica ministra prosvete

Mondo 26.11.2017
Pomoćnica ministra prosvete zadužena za visoko obrazovanje Vesna Mandić smenjena je sa te funkcije. Foto: Guliver/getty mages, Thinkstock Na njeno mesto imenovana je Gordana Kokeza sa Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu, potvrdio… »

Srbija dobija baterije S-300 i migove 29 iz Belorusije

Dnevnik 26.11.2017
BEOGRAD: Predsednici Srbije i Belorusije, Aleksandar Vučić i Aleksandar Lukašenko, u martu će potpisati ugovor o kupovini četiri baterije S-300 i šest aviona mig 29. Kako navodi list „Alo“, pozivajući se na neimenovan izvor, dogovor o nabavci… »

Zajednička sednica vlada Kosova i Albanije u ponedeljak

Blic 25.11.2017
Zajednička sednica vlada Kosova i Albanije biće održana u ponedeljak, u albanskom gradu Korča. Na sednici će biti potpisano četiri sporazuma, a potom će premijeri Ramuš Haradinaj i Edi Rama održati konferenciju za štampu, prenosi "Gazeta… »

Izabrani novi članovi Predsedništva PSG

Danas 26.11.2017
Na današnjoj vanrednoj vanredne Skupštini Pokreta slobodnih građana (PSG) izabrani su novi članovi Predsedništva Pokreta slobodnih građana. Predsedništvo Pokreta od danas čine Janko Baljak, Nikola Đuričko, Rade Veljanovski, Božo Prelević, Jene… »

Isplata obeštećenja za oduzetu imovinu krajem 2018, već sad se zna da će biti nezadovoljnih

Radio 021 26.11.2017
U decembru naredne godine treba da počne obeštećenje građana kojima je imovina oduzeta posle Drugog svetskog rata. Obeštećenje se odnosi na one građane za koje ne postoji način da im bude vraćena imovina, kaže direktor Agencije za restituciju… »

Šoltes: I Priština mora da se suoči s prošlošću

B92 26.11.2017
I Kosovo mora da se suoči s prošlošću, poručuje Igor Šoltes, izvestilac EP za Kosovo, koje, "sa zvezdicom", Brisel posmatra odvojeno u procesu približavanja EU. "Ne može biti mira bez pravde, a pravda je ključni faktor za pomirenje", ističe… »

Antić najavio potpisivanje ugovora o izgradnji toplodalekovoda Obrenovac - Novi Beograd

Beta 26.11.2017
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić najavio je danas da će Srbija sa kineskim partnerima, na Samitu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u Budimpešti potpisati ugovor o izgradnji toplodalekovoda Obrenovac - Novi Beograd. On je za… »

Iran upozorio: Ako budu pretili povećaćemo domet raketa

Vesti online 26.11.2017
Zamenik šefa elitne Iranske Revolucionarne garde general Hosein Salami upozorio je da će ukoliko Evropa bude pretila Teheranu, Garda povećati domet raketa iznad 2.000 kilometara, izvestila je danas novinska agencija Fars. - Ako smo održavali domet… »

Poletan osvojio 60. jubilarnu "Zlatnu rukavicu"

Večernje novosti 26.11.2017
Bokser iz Bosne Hercegovine Sandro Poletan osvajač je jubilarne 60. "Zlatne rukavice", koja je završena finalnim borbama u Beogradskoj areni. Bokser iz Bosne Hercegovine Sandro Poletan osvajač je jubilarne 60. "Zlatne rukavice", koja je završena… »