Ekonomija arhiva vesti 16.01.2018

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Da li je Vinci dobar izbor za Beograd?

Tango Six 16.01.2018
Nemalo puta sam pisao i na primjerima iz prakse dokazao kako koncesija nije najbolja, pa čak ni dobra opcija za glavnu zračnu luku neke države, posebno onu koja donosi ozbiljan profit, te je od strateške važnosti za državu. Dokazao sam kako gotovo… »

Povoljne cene bakra olakšavaju poslovanje RTB Bora

Gde investirati 16.01.2018
Svetsko tržište metala se oporavlja. Na Londonskoj berzi samo od druge polovine prošle godine, cene čelika i bakra porasle su za petinu. Povoljnije cene bakra olakšavaju i poslovanje Rudasko-topioničarskom basenu u Boru. U Vladi kažu da za RTB ima… »

Idea za uspešan biznis – proizvodnja belog luka crne boje

Gde investirati 16.01.2018
Ivana Stanović (28) inženjerka je organizacionih nauka i profesionalni model, a svoje fakultetsko menadžersko znanje i iskustvo sa jednog od manekenskih poslovanja iskoristila je da napravi originalni proizvod. Ivana je na jednom od putovanja dok je… »

Obilaznica ove godine

Danas 16.01.2018
Gradnja obilaznice oko Kostolca, duge šest kilometara, započeta je još pre 13 godina, ali do danas nije završena uprkos brojnim obećanjima republičkih i lokalnih funkcionera. Pritom je za ovaj posao iz tadašnjeg Nacionalnog investicionog plana bilo… »

Završena obnova Sinagoge u Subotici - Zvanično otvaranje u prvoj polovini marta 2018.

Ekapija 16.01.2018
(Foto: Mariusz Niedzwiedzki//shutterstock.com) Posle više od četiri decenije tavorenja i propadanja, završena je obnova Sinagoge, najvelelepnijeg sakralnog objekta u Subotici. Svi krupni radovi na unutrašnjosti i spoljašnjosti secesijskog bisera… »

Beogradska Gradska čistoća dobila 10 novih kamiona za odnošenje smeća - Stižu i kiperi za zimsku službu

Ekapija 16.01.2018
(Foto: Beoinfo) Beogradska Gradska čistoća dobila je u ponedeljak, 15. januara 2018. godine, 10 novih kamiona za odnošenje smeća marke Faun, prenosi Beoinfo. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao da je kupljeno i 10 samohodnih usisivača, što… »

Sombor menja uslove za postavljanje bašta restorana, kioska, dečijih igrališta...

Ekapija 16.01.2018
Somobor (Foto: Attila JANDI/shutterstock.com ) Bašte ugostiteljskih objekata, tezge i kiosci ubuduće će u Somboru moći da se postavljaju po drugačijim uslovima nego do sada. Naime, kako prenosi portal SOinfo, Skupština grada Sombora izradila je… »

Beograd traži najbolju biznis ideju - Nagradni fond milion dinara

Ekapija 16.01.2018
(Foto: ESB Professional/shutterstock.com) Fondacija za mlade talente grada Beograda i Savet za zapošljavanje raspisali su konkurs za najbolju biznis ideju u 2018. godini, a prijave su otvorene do 5. februara. Ukupan nagradni fond iznosi milion dinara, s… »

Porezi na automobile po principu veća kubikaža – veći i namet

Dnevnik 16.01.2018
Početkom svake godine deo poreskih obaveza se usklađuje s rastom potrošačkih cena. Republički zavod za statistiku je nedavno objavio rast cena od 1. decembra pretprošle godine sve do 30. novembra prošle. Nakon usklađivanja poreza s rastom cena… »

Devizne rezerve nam (još) nisu na rezervi

BizLife 16.01.2018
Foto: Pixabay Devizne rezerve Narodne banke Srbije na kraju decembra, prema preliminarnim podacima, iznosile su 9,96 milijardi evra, čime se obezbeđuje pokrivenost novčane mase M1 od 176 odsto i oko šest meseci uvoza robe i usluga. To je gotovo… »