Izvor: RTV arhiva vesti 09.05.2018

Koncert u Sofiji povodom dana pobede nad fašizmom

RTV 09.05.2018
SOFIJA - Evropi će se uz muziku odužiti i Sofija – prestonica Bugarske, koja je trenutno predsedavajuća Evropskoj uniji. Veliku čast da nastupi dobio je simfonijski orkestar iz Niša koji će se kako je najvljeno predstaviti izuzetno popularnim… »

Arheobotnaička bašta čuva sećanje na život u praistoriji

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Verovali ili ne, u Novom Sadu se na poseban način čuva tradicija i sećanje na način života ljudi u praistoriji. Najbolji svedok tog doba jeste arheobotanička bašta u Muzeju Vojvodine, jedinstvena u ovom delu Evrope. Bašta u dvorištu… »

"Obično, a vrhunski" predstavlja mladog muzičara

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Najnovija emisija "Obično, a vrhunski" predstaviće Zvekić Pavla. Pavle ima 16 godina, učenik je drugog razreda Srednje muzičke škole u Subotici, odseka za džez. Sa samo šesnaest godina komponuje po uzoru na Filipa Glasa i druge vrhunske… »

Nagrađene novinarke RTV

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Nacionalni komitet Međunarodnog saveta muzeja Srbije dodelio je nagrade za afirmaciju muzejske delatnosti. Jednu od nagrada dobila je Galerija Matice srpske, a čak dve zahvalnice za promovisanje kulture otišle su u ruke koleginicama iz naše… »

Edmund zaustavio Đokovića u Madridu

RTV 09.05.2018
MADRID - Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u osminu finala turnira masters serije u Madridu, pošto je danas u drugom kolu izgubio od Britanca Kajla Edmunda sa 6:3, 2:6, 6:3. Ovim porazom Đoković je izgubio 315 poena, jer… »

Da li su ekskurzije preskupe?

RTV 09.05.2018
SOMBOR - Ovo je vreme kada učenici širom naše zemlje odlaze na ekskurzije. Da bi se putovanje realizovalo, od pre pet godina ono se sprovodi putem javne nabavke. Roditelji kažu da su ekskurzije od tada skuplje, iako cenu i agenciju bira savet… »

U Subotici obeležen "Dan Evrope"

RTV 09.05.2018
SUBOTICA - Povodom Dana Evrope, u Subotici je danas otvoren "EU Info kutak". Ovom prilikom promovisani su EU programi "Evropa za građane i građanke", "Erasmus plus" i "Kreativna Evropa", koji pružaju različite mogućnosti za mlade, obrazovne i… »

Novi sportski tereni u Šidu

RTV 09.05.2018
ŠID - U Šidu, jednom od gradova koji su pretrpeli najveći teret migrantske krize u Srbiji, danas su otvoreni novi sportski tereni, zahvaljujući Američkoj agenciji za međunarodni razvoj, timu Ujedinjenih nacija za razvoj i Vladi Srbije. Renoviranje… »

U emisiji "Ja biram" o kozmetičkom tehničaru

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Zamislite da se bavite poslom koji podrazumeva lepu atmosferu i svakodnevni osećaj zadovoljstva kada nekog ulepšate ili mu pomognete da se bolje oseća. Jeste medicina, ali je ona ovde u službi pravilne nege i lepote, što je osnova smera… »

Blaško Marković - zidar koji je zidao note i reči

RTV 09.05.2018
SOMBOR - Rado pevanu, nezvaničnu somborsku himnu, pesmu "U tom Somboru", pre više od 100 godina, napisao je Blaško Marković, na prvom mestu radnički sindikalni vođa, potom zidarski majstor i na koncu vrsni muzičar, prim. - tamburaš. Arterski… »