Izvor: RTV arhiva vesti 09.05.2018

Poslanici usvojili set zakona u oblasti odbrane

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas set zakona iz oblasti odbrane, među kojima su Zakon o vojnom obrazovanju, Zakon o Bezbednosno-informativnoj agenciji, kao i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj… »

Izmenama Zakona do uređenog taksi prevoza

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Sastankom Radne grupe za izradu Nacrta izmena i dopuna Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju nastavljen je rad na izmenama ovog zakona, kojim će se dodatno urediti obavljanje delatnosti taksi prevoza. Kako je saopšteno iz… »

Rožajskoj grupi 56 godina zatvora zbog šverca heroina

RTV 09.05.2018
BARSELONA - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 12 godina zatvora Rahmija Jenera (68) iz Rožaja kao vođu međunarodne grupe švercera heroina iz Turske i Bugarske, a petoricu njegovih saradnika na kazne od šest do 10 godina zatvora… »

Od 1. jula najstariji u privatnim domovima uz pomoć države

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Oko 500 najstarijih koji nemaju bliže srodnike i materijalno su ugroženi, a na listama su čekanja za smeštaj u državne staračke domove bi od 1. jula mogli da dobiju mesto u privatnim domovima uz pomoć državnih subvencija. To je za Tanjug… »

Poginuo traktorista u selu Družetići

RTV 09.05.2018
GORNJI MILANOVAC - Traktorista B. Gavrović (61) smrtno je stradao na licu mesta kada se na njega prevrnuo traktor. Nesreća se dogodila sinoć u mestu Kriva strana u selu Družetići, gde je Gavrović vukao drva. Hitna pomoć koja je stigla na lice mesta… »

Predstavnici beogradskog Aerodroma na vežbi u Izraelu

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Predstavnici beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla" učestvovali su u dvodnevnoj pokaznoj vežbi bezbednosnih službi "Pelikan", koja je izvedena na Aerodromu Ben Gurion u Tel Avivu , saopšteno je danas. Vežba je, kako se navodi, trajala od 07… »

Novi Sad sve više uređuje kulturni prostor

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je konferenciji "Neutralno'' na kojoj se predstavljaju različite prakse u Evropi i regionu o održivosti kulturnih prostora. Konferenciju organizuje Fondacija "Novi Sad 2021'' na Dan… »

Nikodijević ponovo na čelu beogradske skupštine

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Odbornik socijalista Nikola Nikodijević je na današnjoj, konstitutivnoj sednici Skupštine Beograda predložen za predsednika gradskog parlamenta. To je predlog koalicije Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija i Srpske napredne… »

Mihajlović: Nastavljamo sa reformama, sa MMF-om o novim zakonima

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, razgovarala je danas s misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju o reformama u železničkom i putnom sektoru, unapređenju… »

Lečić: Ako pobedim, pružam ruku Đilasu

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Glumac i potpredsednik Demokratske stranke u ostavci Branislav Lečić kaže da bi jedan od prvih poteza, ukoliko bi postao predsednik DS, bila konsolidacija stranke i mobilizacija svih njenih kvaliteta i ljudi, ali i da strategija opozicionog… »