Izvor: RTV arhiva vesti 09.05.2018

Nikolić: "Pojas i put" je simbol napretka

RTV 09.05.2018
PEKING - Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić prisustvuje seminaru pod nazivom "Jedan pojas, jedan put - seminar o međunarodnoj finansijskoj komunikaciji i saradnji", koji je… »

Premijerka stavila tačku na gej slikovnice, Srbija ima važnijih tema

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić je izjavila danas da za Vladu ima mnogo važnijih tema od gej slikovnice i da Srbija nema vremena da se time bavi. "Stavila sam tačku na tu stvar, Srbija nema vremena da se bavi time i mi treba da radimo u interesu… »

Miroviću uručen scenario za igrani film o prisajedinjenju Vojvodine Srbiji

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću uručen je danas, scenario za igrani film i seriju o prisajedinjenju Vojvodine Kralјevini Srbiji, koji je potpisao pisac, scenarista i dramaturg Milovan Vitezović. Ideja scenariste je da se kroz… »

Gojković sa parlamentarcima BiH: Istorijski čin

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković sastala se danas sa delegacijom Kolegijuma oba Doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a nakon sastanka poručila je da je ova poseta istorijski čin. Gojković je navela da je ova… »

Novosadska premijera filma "Enkel" u produkciji RTV (VIDEO)

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Uoči novosadske premijere filma "Enkel", koja je zakazana za sutra u 20 časova, u bioskopu "Arena Cineplex", autor, novinar Aleksandar Reljić izjavio je za RTV da film govori o putovanju u prošlost jer je danas sveprisutno rađanje novih… »

EBRD predviđa rast Srbije od 2,9 odsto u 2018.

RTV 09.05.2018
LONDON - Evropska banka za obnovu i razvoju (EBRD) predviđa da će ekonomski rast Srbije u ovoj godini iznositi 2,9 odsto, a 3,5 odsto u 2019. godini, prema najnovijim, danas objavljenim ekonomskim prognozama za region u kojem je aktivna. Ubrzanje… »

Grčka među najpopularnijim destinacijama za leto

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Bliži se sezona godišnjih odmora, a Grčka je i ove godine među najpopularnijim destinacijama. Kvalitet smeštaja i destinacija određuju cenu. U narednim minutima pogledajte kako Novosađani planiraju letovanje. Oko milion turista iz Srbije… »

Optužnica protiv Čovića treći put vraćena na dopunu

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje Specijalnog suda kojim je bila potvrđena optužnica protiv nekadašnjeg šefa Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojše Čovića i još šest osoba u vezi sa otkupom i izgradnjom nekretnina… »

Novinarska udruženja izlaze iz komisija Ministarstva kulture

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Novinarska i medijska udruženja (ANEM, NUNS, NDNV i Lokal pres) odlučili su da povuku svoje predstavnike iz komisija Ministarstva kulture i informisanja za ocenjivanje medijskih projekata i smatraju da je jedini izlaz iz postojeće situacije… »

Stoltenbeg: Prvo ime za Makedoniju, pa poziv u NATO

RTV 09.05.2018
BRISEL - Ako Makedonija reši pitanje imena sa Grčkom, NATO će pozvati zvanično Skoplje u članstvo, izjavio je je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg u intervjuu grčkoj agenciji ANA. "Pozdravljam veliku političku podršku za rešavanje… »