Izvor: RTV arhiva vesti 09.05.2018

Zapadne zemlje se u SAD konsultuju oko Kosova

RTV 09.05.2018
PRIŠTINA - Predstavnici SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke okupili su se u Vašingtonu kako bi održali razgovore o dijalogu Beograda i Prištine, tj. o konačnoj fazi ovog procesa, saznaje prištinska Gazeta Ekspres. Izvor je za taj… »

Brnabić sa delegacijom BiH

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Za Srbiju i Bosnu i Hеrcеgovinu izuzеtno jе važan rеgionalni razvoj, jеr bеz zajеdničkog еkonomskog i privrеdnog uspеha svih zеmalja rеgiona nе mogu sе očеkivati ni značajnija postignuća na polju еvropskih intеgracija… »

Španska vlada će blokirati izbor Pudždemona

RTV 09.05.2018
MADRID - Španska vlada se priprema da blokira planove katalonskih separatista da izaberu Karlesa Pudždemona za predsednika Katalonije. Portparol vlade Indigo Mendes de Vigo izjavio je da kandidat za predsednika Katalonije mora da bude prisutan u… »

Od melanoma u Srbiji godišnje oboli 650 ljudi

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - U Srbiji svake godine od melanoma oboli 650 ljudi, dok približno 300 osoba umre od tog najsmrtonosnijeg raka kože. Kako bi se statistika promenila počela je kampanja "Zaštita za sve", čiji je cilj da se deca školskog i predškolskog… »

RFZO: Nabaviti putno zdravstveno osiguranje

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) ukazao je danas na potrebnu da se, pre letnjih putovanja, nabavi polisa zdravstvenog putnog osiguranja, i pozdravio činjenicu da takvu polisu nabavlja sve veći broj građana. "Raduje podatak da… »

Dan pobede obeležen u Novom Sadu

RTV 09.05.2018
NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević položio je vence na Spomen groblju, a zatim i na spomeniku Novosadskog odreda na Čeneju povodom obeležavanja 9. maja – Dana pobede nad fašizmom. "Ovaj datum je svakako snažan simbol borbe i… »

U Srbiji 2.080 firmi u stečaju, 10 više nego u martu

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - U Srbiji se trenutno vodi 2.080 stečajnih postupaka što je za deset postupaka više nego pre dva meseca, pokazuju najnoviji podaci Agencije za licenciranje stečajnih upravnika. Prema podacima kojima raspolaže Agencija, od početka ove godine… »

Selaković položio venac na spomenik Neznanom junaku

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Izaslanik predsednik Srbije i generalni sekretar Nikola Selaković položio je danas, povodom Dana pobede, venac na spomenik Neznanom junaku na Avali. Selaković je venac položio uz najviše vojne počasti i uz postrojenu gardu Vojske Srbije… »

Bez rekonstukcije Vlade, uskoro nova ostavka?

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Povlačenje ministra Vujovića je iz ličnih i privatnih razloga i nije povezano sa rekonstrukcijom Vlade, piše Danas pozivajući se na izvore u Nemanjinoj 11. U kabinetu premijerke Branabić rekli su ovom beogradskom dnevniku da se o… »

Apelom za Kosmet biće završeno zasedanje Sabora SPC

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Apelom za KiM biće završeno prolećno zasedanje Sabora Srpske pravoslavne crkve, saznaje Blic, a prvobitni tekst tog apela, u toku je zasedanja donekle izmenjen, tako da se, osim na međunarodne činioce, sada apeluje i na domaće političare… »