Izvor: RTV arhiva vesti 09.05.2018

Vladika Grigorije odlazi u eparhiju u Nemačkoj?

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Na upravo završenom prolećnom zasedanju Sabora SPC izabrane su nove vladike, a došlo je i do promena na čelu eparhija, pa tako Vladika Grigorije odlazi u eparhiju u Nemačkoj, piše Blic. Vladika zahumsko-hercegovački Grigorije dobio je na… »

Dodatno obrazovanje i obuka za 9.880 građana

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Programe dodatnog obrazovanja i obuke ove godine pohađaće 9.880 nezaposlenih građana u Srbiji, najavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević. Đorđević je otvarajući konferenciju "Održivi… »

Šta je Putin preporučio Srbiji?

RTV 09.05.2018
MOSKVA - Višecevni raketni bacač "Smerč" i hibridni protivavionski sistem "Pancir S1" oružje je koje je ruski predsednik Vladimir Putin preporučio Srbiji, navodi RTS i ističe da "Smerč" slovi za jedan od najefikasnijih raketnih bacača u svetu, dok… »

Film o trijumfu ruske košarkaške reprezentacije nad Amerikancima u bioskopima (VIDEO)

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Film "Tri sekunde za večnost" o trijumfu ruske košarkaške reprezentacije nad Amerikancima u sred Hladnog rata, biće od sutra na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, najavio je distributer "Fame Solutions". Film u kome su skoro svi glumci i… »

Srbija želi zakone o rodnoj ravnopravnosti poput švedskih

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas sa ambasadorom Švedske u Srbiji Janom Lundinom o preduzimanju daljih praktičnih koraka u vezi sa unapređenjem rodne ravnopravnosti u Srbiji i… »

Migranti se skrivaju u limu, među klompama, u karoseriji...

RTV 09.05.2018
ŠID - Trojicu migranata, jednog Avganistanca i dvojicu Bangladešana, carinici su pronašli na graničnom prelazu Šid sakrivene u kamionu u koji je prevozio lim iz Turske ka Austriji, i to u kolutovima lima, celim telom sakriveni u velikim kesama za… »

Da iz Srbije odlaze proizvodi, ne ljudi

RTV 09.05.2018
BEOGRAD - Memorandum o saradnji sa ciljem podrške edukaciji i promociji mladih preduzetnika u Srbiji potpisali su danas predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i direktorka "Fondacije Novak Đoković" Jelena Đoković i poručili da iz Srbije… »

Predavanja o kulturnom nasleđu u Sremskoj Mitrovici

RTV 09.05.2018
SREMSKA MITROVICA - Ove godine navršava se 73. godine od završetka Drugog svetskog rata i 68. godina od inicijative za stvaranje današnje Evropske unije. Ova dva važna događaja u istoriji Evrope obeležili su i učenici sremskomitrovačkih srednjih… »

Grčka: 50 migranata držali kao taoce

RTV 09.05.2018
SOLUN - Grčka policija je spasla 50 migranata koje su dvojica Pakistanaca držala kao taoce u severnoj Grčkoj i od njihovih porodica iznuđivali novac. Kako je navela policija, mnogi muškarci su bili u lošem psihičkom stanju, a davano im je malo… »

Hodža želi islamsku državu u Austriji

RTV 09.05.2018
BEČ - Državno tužilaštvo u Beču dobilo je nalog da istraži slučaj propovedanja mržnje u jednoj bečkoj džamiji. Tužilaštvu je dostavljen video snimak sa Jutjuba iz jedne džamije, u kojem hodža poziva na uspostavljanje islamske države na… »