Svet arhiva vesti 06.06.2018

Voz usmrtio 45 ovaca u Nemačkoj

Večernje novosti 06.06.2018
Voz koji je udario u stado ovaca na jugozapadu Nemačke tom prilikom je usmrtio 45 životinja, saopštila je danas nemačka policija. BERLIN - Voz koji je udario u stado ovaca na jugozapadu Nemačke tom prilikom je usmrtio 45 životinja, saopštila je… »

Požar u Londonu: Goreo hotel u blizini Hajd parka, crni dim se širio gradom (video)

Blic 06.06.2018
Požar koji je danas izbio u londonskom Mandarin Orijental hotelu u blizini Hajd parka gasilo je više od 120 vatrogasaca, a u večernjim časovima je stavljen pod kontrolu, naveli su vatrogasci u zvaničnom saopštenju. Oni su napomenuli da je 36… »

Merkel: Nema više ograničenja za deportaciju Avganistanaca

Blic 06.06.2018
Nemačka vlada ne vidi više razlog da se uzdržava od deportovanja ljudi za Avganistan iz bezbednosnih razloga, izjavila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel. "S naše tacke gledišta, ograničenja ne postoje", rekla je Merkel obraćajući se… »

Potera kao iz igrice: Vojnik ukrao tenk i nagazio gas (VIDEO)

Vesti online 06.06.2018
Oklopno vozilo koje jure policijski automobili uz sirene slika je snimljena na putu u američkoj državi Virdžiniji, koja je u potpunosti ličila na situaciju iz popularnih kompjuterskih igara iz "Grand Theft Auto" serijala. Vojni oklopni transporter… »

Putin se ne plaši: "Sankcije neće obuzdati razvoj Rusije"

Blic 06.06.2018
Sankcije neće moći da "obuzdaju" razvoj Rusije niti da je liše njenog suvereniteta, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin i poručio da će Rusija ili biti suverena zemlja ili je neće ni biti. - Ne iznenađuje nas postojanje nekih ograničenja i… »

OLAF: Grčka i Mađarska u središtu prevare velikih razmera

Dnevnik 06.06.2018
BRISEL: Evropska služba za suzbijanje prevara (OLAF) sumnja da su Grčka i Mađarska u središtu višemilionske prevare, koja se odnosi na uvoz kineske odeće i obuće, potcenjene vrednosti, posredstvom infrastrukture novog kineskog "Puta svile". Prevara… »

Zatvara se nebo iznad Singapura jer stižu Tramp i Kim

Vesti online 06.06.2018
Vazdušni prostor iznad Singapura biće zatvoren tokom samita SAD i Severne Koreje sledeće nedelje, javlja Rojters. Ova jugoistočna azijska država-grad koja će 12. juna biti mesto istorijskog susreta između američkog i severnokorejskog lidera… »

Za dva dana 600.000 munja na nebu Evrope

Večernje novosti 06.06.2018
Portal za izveštavanje o ekstremnim vremenskim prilikama Severe Weather Europe, objavio je da u periodu od 3. do 5. juna u Evropi zabeleženo više od 600.000 udara munja i grmljavina. BRISEL - Portal za izveštavanje o ekstremnim vremenskim prilikama… »

Snažna eksplozija u Bagdadu: Sve se treslo od detonacije, ima mrtvih!

Kurir 06.06.2018
U Bagdadu, u četvrti Sadr siti, danas je izbila eksplozija, u kojoj ima mrtvih i ranjenih, a za koju su iračke vlasti saopštile da je teroristički napad. Eksplozija je bila "teroristička agresija na civile" i u njoj ima "mrtvih i ranjenih", saopštio… »

Španijom će vladati žene: U kabinetu Pedra Sančeza muškarci su manjina

Kurir 06.06.2018
Nova socijalistička španska vlada objavila je danas sastav Kabineta, koji čine pet muškaraca i čak 11 žena na ministarskim mestima, pri čemu su ženama pripale ključne pozicije - ministarstva ekonomije, finansija i odbrane. Premijer Pedro Sančez… »