Svet arhiva vesti 06.06.2018

Naoružava li Rusija avganistanske Talibane

BBC News 06.06.2018
SAD je optužila Rusiju da pokušava da destabilizuje Avganistan podržavajući Talibane. Sjedinjene Američke Države optužuju Rusiju da podrškom Talibanima pokušava da destabilizuje Avganistan. Viši američki zvaničnici mesecima tvrde da Moskva… »

Etiopija: Krokodil usmrtio sveštenika tokom krštenja u jezeru

Dnevnik 06.06.2018
ADIS ABEBA: Protestantskog sveštenika na jugu Etiopija, dok je vršio masovno krštenje ljudi u jezeru, usmrtio je veliki krokodil. Nesreća se dogodila u nedelju ujutru, kada je sveštenik Dočo Ešete obavljao krštenje 80 osoba na jezeru Abaja… »

Prodato najskuplje parking mesto na planeti: Ima 12,5 kvadrata, košta papreno, a evo u kom gradu se nalazi

Telegraf 06.06.2018
Četvrt Kovlon, u kojem se nalazi ovo parking mesto koje je oborilo rekord u prodaji nekretnina, poznato je kao jedno od najskupljih mesta za život na svetu Povezane vesti Najnovije iz kategorije Zanimljivosti. Kada se sledeći put budete žalili kako… »

Makron: Razgovori sa Trampom su kao kobasice

Danas 06.06.2018
Predsednik Francuske Emanuel Makron uporedio je telefonske razgovore sa američkim predsednikom Donaldom Trampom i svetskim liderima sa kobasicama, rečima „bolje da ne znate šta je unutra“, prenosi danas portal Politico.eu. „Kao što je Bizmark… »

"Ako sve žene potpišu da podnesem ostavku, podneću..."

B92 06.06.2018
Manila -- Filipinski predsednik Rodrigo Duterte branio se od napada nakon što je poljubio udatu Filipinku u Južnoj Koreji. Podneće ostavku ako ga dovoljno žena optuži. Duterte je svoj poljubac opisao kao "čist šoubiznis" sa namerom da zabavi… »

Meksiko: Nestali radnici u rušenju brane u rudniku

B92 06.06.2018
Meksiko Siti -- U severnoj meksičkoj državi Čivava, urušila se brana u rudniku, sastavljena od otpadaka mineralnih ruda. Sedmoro se vodi kao nestalo, dvoje hospitalizovano. Kako prenosi AP, regionalna vlada je u saopštenju juče navela da se nesreća… »

Optužbe AI: Amerika je vodila "Rat do uništenja" u Raki, stradale su stotine civila

Blic 05.06.2018
Organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesti Internešenel (AI) optužila je danas Sjedinjene Američke Države i njihove saveznike da su pokazali malo obzira prema životima civila tokom napada na sirijski grad Raku, tadašnju de fakto prestonicu… »

Tramp poslušao molbu Kim Kardašijan i pomilovao zatvorenicu

N1 Info 06.06.2018
Američki predsednik Donald Tramp pomilovao je danas Alis Meri Džonson, zatvorenicu koja služi doživotnu kaznu zatvora zbog trgovine drogom. Televizijska zvezda Kim Kardašijan je krajem maja zatražila pomilovanje za Alis Meri Džonson (63), koja je… »

Američki ministar odbrane: Takse na čelik i aluminijum neće ugroziti bezbednosne veze SAD i EU

Novi magazin 06.06.2018
Američki ministar odbrane Džim Matis izjavio je danas da ne očekuje da će spor SAD i Evropske unije oko taksi na čelik i aluminijum ugroziti njihove vojne i bezbednosne veze. Matis je rekao novinarima na putu u Bisel, gde će krajem nedelje… »

Aerodrom savetuje devojkama da u gaćice stave kašiku pre puta: Zvuči suludo, ali bi ovo moglo spasti živote!

Kurir 06.06.2018
Aerodrom u švedskom gradu Geteborgu savetuje mladim devojkama da, ukoliko su prisiljene da napuste zemlju zbog dogovorenih brakova ili kako bi bile podvrgnute polnom sakaćenju, u donji veš uguraju kašiku. "Zbog kašike će se oglasiti detektori metala… »