Svet arhiva vesti 06.06.2018

Argentina otkazala prijateljski meč sa Izraelom posle nasilja u Gazi

BBC News 06.06.2018
Pripremna utakmica za Svetsko prvenstvo trebalo je da se odigra u subotu u Jerusalimu. Argentina je otkazala pripremnu utakmicu za Svetsko prvenstvo protiv Izraela, a kao mogući razlog navodi se politički pritisak zbog načina na koji se Izrael odnosi… »

U napadu talibana u Avganistanu poginula šestorica vojnika

Novi magazin 06.06.2018
U napadu talibana na jedan vojni objekat u provinciji Bagdis na zapadu Avganistana poginula su šestorica vojnika, a ranjena sedmorica, saopštili su jutros avganistanski zvaničnici. Lokalne vlasti su saopštile da je noćašnji oružani sukob trajao dva… »

Organizacija američkih država: Suspenzija Venecueli

Vesti online 06.06.2018
Organizacija američkih država (OAS) danas je usvojila rezoluciju kojom počinje proces suspenzije članstva Venecuele u toj 34-članoj organizaciji. Kako prenosi Rojters pozivajući se na fotografiju sa sajta OAS-a, tokom sastanka Generalne skupštine… »

Gost: Ermitaž Putin i Van der Belen otvorili gostujuću izložbu ruskog muzeja u Beču

Blic 06.06.2018
Predsednici Austrije i Rusije, Aleksander van der Belen i Vladimir Putin, otvorili su večeras u Beču gostujuću izložbu muzeja Ermitaž. Na izložbi u Muzeju istorije umetnosti u glavnom gradu Austrije prikazana su remek dela evropskog slikarstva pod… »

Gazprom i OMV potpisali sporazum: Rusija snabdeva Austriju gasom do 2040.

SEEbiz 06.06.2018
BEČ - Direktori Gazproma i OMV-a, Aleksej Miller i Rainer Seele, potpisali su u Beču, u prisustvu predsednika Rusije Vladimira Putina i austrijskog kancelara Sebastiana Kurza, produženje sporazuma o isporukama gasa iz Rusije u Austriju do 2040. godine… »

UN: U nesreći u Tunisu stradalo 112 migranata

B92 06.06.2018
Ženeva -- Agencija UN za migracije u Ženevi saopštila da je bilans poginulih kada se prevrnuo pretrpani brod sa migrantima kod obala Tunisa porastao na 112. Brod sa migrantima se prevrnuo u nedelju, podsetio je AP. Zvaničnici Agencije su dodali da je… »

Muškarca "upucala" rerna u Ohaju

Radio 021 06.06.2018
Policija u Ohaju saopštila je da je razrešila slučaj pucnjave u kojoj je ranjen muškarac, navodeći da ga je "upucala" rerna na šporetu. Robin Gerlok (44) zadobio je rane na ramenima pokušavajući da izvuče pištolj koji je sakrio u rerni. Policija… »

Rus okopavao baštu, pa našao ljudsku lobanju: Pravi horor je počeo kad mu je žena priznala čija je! Zaledio se!

Kurir 06.06.2018
Jedan Rus (60) iz sela Luzino u okolini Omska u bašti je pronašao ljudske ostatke, a kada je pitao suprugu o čemu se radi, usledio je još veći šok. Supruga je naime priznala da je u bašti zakopala telo svog prvog muža, kojeg je ubila! Istražni… »

Formula NATO-a za udar na Rusiju: 30-30-30-30

Vesti online 06.06.2018
Sjedinjene Države pritiskaju evropske saveznike da obezbede više borbeno spremnih brodova, aviona i bataljona, navode zvaničnici, što je najnoviji potez kako bi NATO zadržao postojeći nivo vojnog odvraćanja Rusije, javlja Rojters. Američki… »

"Izbacivanje Rusije iz G8 je bilo neizbežno"

Vesti online 06.06.2018
Nemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je danas ideju vraćanja formata Grupe osam industrijalizovanih zemalja sveta koji je nestao kada je Rusija nakon pripajanja Krima izbačena. Na prvoj sednici sa pitanjima i odgovorima u parlamentu, poslanik… »