Balkan arhiva vesti 24.09.2018

Među otetim pomorcima u Nigeriji državljani BiH i Hrvatske

Slobodna Evropa 24.09.2018
Nigerijski pirati oteli su 19 članova posade švajcarskog teretnog brod MV Glarusa, među kojima jedan državljanin Bosne i Hercegovine i jedan državljanin Hrvatske, rekao je za Radio Slobodna Evropa Romano Perić, hrvatski koordinator inspektora… »

Svetlana Lukić: Ovde sloboda diše na škrge

Slobodna Evropa 24.09.2018
Novinarke Svetlana Lukić i Svetlana Vuković Mesarović, urednice sajta Peščanik, dobitnice su ovogodišnje nagrade "Osvajanje slobode" Fonda "Maja Maršićević - Tasić". Ova nagrada, u znak sećanja na reformsku političarku i novinarku Maju… »

Ustavni sud RS-a odbacio zahtjev Kluba bošnjačkog naroda o Srebrenici

Al Jazeera 24.09.2018
Bošnjaci tražili zaštitu vitalnog nacionalnog interesa nakon što je Narodna skupština RS-a odbacila izvještaj Komisije o Srebrenici iz 2004. Vijeća za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda bh. entiteta Republike Srpske odlučilo je da nije… »

Pred Makedonijom je sudbonosni referendum, ali im vlada sprema trik pitanje, kada ga vidite setićete se Kosova

Alo 24.09.2018
Još šest dana je ostalo od referenduma u Makedoniji, kada bi građani trebalo da se izjasne o promeni naziva imena države, dogovoru koji je Zoran Zaev sklopio sa Aleksisom Ciprasom. Međutim, vlada u Skoplju spremila je trik pitanje za svoje građane… »

Dimitrov: Za Makedoniju nema plana B

RTS 24.09.2018
Šest dana uoči referenduma u Makedoniji, na kojem će se građani izjašnjavati o (ne)prihvatanju sporazuma sa Grčkom o novom imenu te bivše jugoslovenske republike i priključenju EU i NATO-u, mnogo je nedoumica i dezinformacija, a ministar… »

U avionu za Njujork premijerku sačekalo lepo iznenađenje (foto)

Srbija danas 24.09.2018
Ana Brnabić prisustvovaće sednici Generalne skupštine UN. Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić predvodi delegaciju naše zemlje na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, koje će trajati do 28. septembra. A u avionu premijerku… »

Tužilac: Bivši agent CIA može biti izručen Crnoj Gori

N1 Info 24.09.2018
Bivši operativac CIA Džozef Asad, koji je uhapšen u Abu Dabiju zbog navodne umešanosti u pokušaj terorizma u Crnoj Gori, zakonski može biti izručen pravosudnim vlastima u Podgorici, ali ta odluka zavisi od država od kojih je zatraženo njegovo… »

U Jadranu se pojavila jedna od najotrovnijih životinja, jedna žena već preminula!

Alo 24.09.2018
Ukoliko je dodirnete možete umreti. Portugalska galija, odnosno portugalska lađica koja spada u skupinu meduza, ali zapravo to nije pojavila se nedavno na italijanskoj obali Jadranskog mora, između Peskare i Barija. Ova atraktivna životinja je… »

Sastanak Vučića sa Putinom još jedna prilika za učvršćivanje prijateljstva

Srbija danas 24.09.2018
Najavljeno zasedanje Mešovitog komiteta za saradnju dveju zemalja. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je počastvovan što će imati priliku da razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i da očekuje da i ovaj sastanak ima… »

Kolaps u Podgorici: Bukte požari nošeni olujnim vetrom, gorele kuće, grad bio bez struje (video)

Alo 24.09.2018
Požari besne u Podgorici. U Zagoriču je izgorela jedna kuća, pa se požar preneo na drugu koja je bila do nje. U međuvremenu, vetar olujne jačine preneo je požar na postrojenje trafostanice “Podgorica 1” pa zbog toga veći deo grada nije imao… »