Balkan arhiva vesti 24.09.2018

Racija u Sarajevu, oružje pronađeno kod migranata

RTS 24.09.2018
Policija Bosne i Hercegovine uhapsila je tokom racije u Sarajevu dvojicu migranata iz Sirije i Alžira i otkrila skriveno oružje, saopštila je policija. "Tokom racije sprovedene na nekoliko lokacija u nedelju uveče, policija je pronašla pušku… »

Predsednica Hrvatske pevala Tompsonovu pesmu u Njujorku (video)

BK TV 24.09.2018
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović posle mise u Njujorku zapevala pesmu "Lijepa li si", Marka Perkovića Tompsona, koji je na svojim kocertima i pesmama veliča ustaštvo. Kitarović boravi u Njujorku, gde će ove sedmice učestvovati na… »

PG:Jak vetar izazvao kolaps, nosi i lomi sve, bukte požari

B92 24.09.2018
Podgorica -- Jak severni vetar napravio je haos u Podgorici, lomio stabla i izazvao saobraćajni kolaps u Podgorici, gde je veći deo grada bio bez struje oko dva sata. Usled jakog vetra aktivno je više požara i jedna kuća je izgorela. RTCG navodi da… »

„Tada je sišao Orić... Imao je nož u ruci i ubo ga je ispod vrata i u prsa“

Sputnik 24.09.2018
U nastavku obnovljenog suđenja komandantu takozvane Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću i pripadniku te vojske Sabahudinu Muhiću za zločine nad Srbima u Srebrenici 1992. godine, zaštićeni svedok „01“ Tužilaštva BiH rekao je da je video kada… »

Dečak se popeo na banderu i uhvatio se za žice, struja ga na mestu ubila!

Alo 24.09.2018
D.D. (14) je ostao na mestu mrtav! D.D. (14) iz Kneževa poginuo je od strujnog udara na izletištu Paunovica, nadomak Kneževa, u Republici Srpskoj. Kako prenose lokalni mediji, dečak se popeo na metalni stub elektro-mreže i dodirnuo električnu žicu… »

Baković: Kriminalna grupa pokušala da ubije novinarku Vijesti Oliveru Lakić

Novi magazin 24.09.2018
Policija ima operativna saznanja ;da je kriminalna grupa sa teritorije Crne Gore izvršila krivično delo pokušaj ubistva novinarke "Vijesti" Olivere Lakić, izjavio je pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković. On je rekao da se članovi… »

Haos u HR – vetar čupa drveće, avioni kruže FOTO/VIDEO

B92 24.09.2018
Iznenađujuće snažna bura duva na širem području Splita, gde orkanski udari vetra dostižu brzinu od 122 km/h, a u podvelebitskom kanalu čak 150 km/h. To je saopštila hidrometeorološka stanica Marjan. Bura lomi grane i čupa iz korena čitava… »

Davidov otac odgovorio Dodiku: Budi siguran... VIDEO

B92 24.09.2018
Otac stradalog Davida Dragičevića odgovorio je predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na navode da će ga “proterati sa Trga Krajine 8. oktobra“. Davor Dragičević je naveo da sa trga u Banjaluci neće nikada skloniti, a posebno ne 8… »

Raste pritisak: I Hrvatska hoće da pomogne Makedoniji — na engleskom jeziku (video)

Sputnik 24.09.2018
Uoči referenduma u Makedoniji, makedonskim građanima se preko video-snimka obratila i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, koja im je poručila da Makedonija pripada EU i NATO porodici i da je Hrvatska spremna da joj pomogne na tom putu… »

Pao prvi sneg: Na Bjelašnici zabelelo, temperatura minus tri stepena

BK TV 24.09.2018
Hladni talas koji je danas, dan nakon kalendarskog početka jeseni, pogodio BiH doneo je i prvi sneg u naseljima oko Prokoškog jezera, na Bjelašnici, gde je u 14 sati izmereno čak minustr tri stepena. Sneg je zabeleo i delove Vlašića, saopštio je… »