Balkan arhiva vesti 24.09.2018

Svedok iz BG Na suđenju monstrumu Oriću: Video sam ga kako ubija...

Pravda 24.09.2018
Tokom nastavka obnovljenog suđenja ratnom komandantu tzv. Armije BiH u Srebrenici, Naseru Oriću i pripadniku te vojske Sabahudinu Muhiću za zločine nad Srbima u Srebrenici 1992, zaštićeni svedok „O1” Tužilaštva BiH rekao je da je video kada je… »

Još da ima dobar glas kao Dačić: Kolinda se dohvatila mikrofona, pa pogodite čiju pesmu je zapevala! (foto)

Pravda 24.09.2018
Hrvatska predsednica još jednom se uhvatila za mikrofon i zapevala numeru kontraverznog hrvatskog pevača Tompsona. Naime, kako prenosi portal 24.hr, Kolinda Grabar Kitarović posetila je, tokom svoje službene posete Njujorku, obeležavanju 25… »

Ovo će biti žestoko: Soroš tužio Mađarsku zbog...

Pravda 24.09.2018
Fondacija Otvoreno društvo, čiji je osnivač milijarder Džordž Soroš, saopštila je da je podnela tužbe Evropskom sudu za ljudska prava i mađarskom Ustavnom sudu. Tužbe su podnete zbog nedavno usvojenih zakona u Mađarskoj, za koje smatra da su… »

Bar: Bomba bila namenjena Jovanu Đuroviću

Večernje novosti 24.09.2018
Uhapšeni osumnjičeni za pokušaj likvidacije u Baru u avgustu: postavljeni eksploziv bio je namenjen bratu pokojnog Luke Đurovića, koji je bio vođa jednog od barskih klanova. POVODOM rasvetljavanja događaja u Baru iz avgusta, kada je na glavnoj… »

Balkanski Las vegas: U ovaj grad dolaze mladenci iz celog sveta da se venčaju, a evo koliko to sve košta

Kurir 24.09.2018
Od početka godine, zaključno sa 20. septembrom, u Budvi je sklopljeno 175 brakova. Više od trećine venčanih su stranci, a Budva godinama unazad nosi epitet balkanskog Las Vegasa. I tokom ovog leta pored Crnogoraca, metropola turizma bila je ludi… »

Kupchan: Prepreka promjeni granica nije u Berlinu, već u Prištini

Slobodna Evropa 24.09.2018
Ideja razmjene teritorija ili promjene granica je moralno problematičan, ako ne i uvredljiv prijedlog, ali bi ukoliko dobije podršku svih, na Kosovu i u Srbiji, regionu mogao donijeti finalizovanje granica nakon raspada Jugoslavije, smatra stručnjak… »

Uživo Odbrojavanje do istorijskog referenduma u Makedoniji

Slobodna Evropa 24.09.2018
U Makedoniji je upisano 1.806.336 glasača. Da bi referendum uspeo, potrebno je da na glasanje izađe polovina upisanih birača + jedan, i da više od polovine glasa „za“ Referendumsko pitanje glasi: "Da li ste za članstvo u EU i NATO sa prihvatanjem… »

Ivanov: Vlada nema mandat za promjenu identiteta naroda

Slobodna Evropa 24.09.2018
„Ni jedan političar nema mandat da pregovara o identitetu jednog naroda, većina Makedonaca nije glasala za promijenu ustavnog naziva zemlje“, rekao je predsjednik Đorđe Ivanov tokom posjeta makedonskoj dijaspori u Detroitu, obavijestio je njegov… »

Ustavni sud Moldavije suspendirao predsjednika Dodona

Slobodna Evropa 24.09.2018
Ustavni sud Moldavije suspendirao je ovlasti predsjednik Igora Dodona zbog zaustavljana imenovanja dva ministara zbog neslaganja sa proevropskom vladom u Kišinjevu. Dodon nije dao suglasnost na imenovanje ministra zdravstva, socijalne zaštite i obitelji… »

Potraga za djevojčicom iz Sirije, otac zatražio azil u Hrvatskoj

Slobodna Evropa 24.09.2018
Još nema vijesti o sirijskoj djevojčici čiji je otac pred desetak dana ulovljen prigodom ilegalnog ulaska u Hrvatsku kod prijelaza Maljevac i vraćen u Bosnu i Hercegovinu a koja je ostala u Hrvatskoj s grupom iračkih izbjeglica. Njezin otac zatražio… »