Balkan arhiva vesti 24.09.2018

Novom istorijom do još većih razlika u BiH?

Slobodna Evropa 24.09.2018
Učenici devetih razreda osnovnih škola u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska (RS) od ove školske godine izučavaju istoriju prema novom udžbeniku. Isti je dopunjen sadržajima koji se odnose na period raspada SFRJ, rata u Bosni i… »

Rosenstein na razgovoru sa Trumpom 27. septembra

Slobodna Evropa 24.09.2018
Bijela kuća je saopštila da će se američki predsjednik Donald Trump sastati za zamjenikom ministra pravde Rodom Rosensteinom 27. septembra, nakon povratka u Washington. Prethodno su neki mediji javili da je Rosenstain pozvan u Bijelu kuću i da se… »

Luka Modrić najbolji fudbaler svijeta u prethodnoj godini

Slobodna Evropa 24.09.2018
Fudbaler Real Madrida i reprezentativac Hrvatske Luka Modrić proglašen je u ponedjeljak za najboljeg igrača svijeta u prethodnoj godini u izboru Svjetske fudbalske federacije (FIFA). On je na ceremoniji u Londonu pobijedio u konkurenciji Mohameda… »

Dimitrov: Ustavne promene nisu napisane, niti pregovarane

Slobodna Evropa 24.09.2018
Nekoliko dana pre referenduma o Dogovoru sa Grčkom, ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov je razjasnio ključne elemente ovog dokumenta. On je odgovorio na višednevne tvrdnje iz opozicione stranke VMRO DPMNE da su ustavne izmene, odnosno amandmani… »

Talasi na Jadranu do pet metara, bura duva 100 km/h

N1 Info 24.09.2018
Zbog jakih udara bure i talasa koji su na Jadranu dostizali i pet metara, otkazano je više trajektnih i katamaranskih linija na splitskom plovnom području, javila je agencija Hina. Jak vetar i kiša u Splitu su popodne izazvali saobraćajnu gužvu i… »

Podgoričanin (41) povređen u Baru: Na njega pao panel sa gradilišta, polomljena mu 4 rebra i karlična kost

Kurir 24.09.2018
Podgoričanin Darko Mišković (41) povređen je u Baru kada je na njega pao panel sa zgrade u izgradnji. Mišković je operisan večeras u barskoj bolnici i sada je u stabilnom stanju, rekao je doktor Dragoslav Tomanović, direktor Opšte bolnice… »

Talasi na Jadranu visoki pet metara, bura 100 na sat

Novi magazin 24.09.2018
Zbog jakih udara bure i talasa koji su na Jadranu dostizali i pet metara, danas je otkazano više trajektnih i katamaranskih linija na splitskome plovnom području, javila je agencija Hina. Jak vetar i kiša u Splitu su popodne izazvali saobraćajnu… »

Talasi na Jadranu visoki pet metara, bura 100 na sat

B92 24.09.2018
Zbog jakih udara bure i talasa koji su na Jadranu dostizali i pet metara, otkazano je više trajektnih i katamaranskih linija na splitskome plovnom području. Jak vetar i kiša u Splitu su popodne izazvali saobraćajnu gužvu i zastoje, a na više mesta… »

Talasi na Jadranu visoki pet metara, bura 100 na sat

Mondo 24.09.2018
Zbog jakih udara bure i talasa koji su na Jadranu dostizali i pet metara, danas je otkazano više trajektnih i katamaranskih linija na splitskome plovnom području, javila je agencija Hina. Foto: MONDO Jak vetar i kiša u Splitu su popodne izazvali… »

Desnica na čelu Parlamenta Švedske, vlada neizvjesna

Slobodna Evropa 24.09.2018
Stranke desnice i centra u Švedskoj u ponedjeljak su, zahvaljajući glasovima ekstremne desnice, dobile mjesto predsjednika Parlamenta konstituiranog nakon izbora od 9. septembra na kojima nijedna stranka nije osvojila apsolutnu većinu da sama formira… »