Balkan arhiva vesti 24.09.2018

Sorosova fondacija tužila Mađarsku

RTS 24.09.2018
Fondacija Otvoreno društvo, čiji je osnivač milijarder i filantrop Džordž Soros, saopštila je da je podnela tužbe Evropskom sudu za ljudska prava i mađarskom Ustavnom sudu zbog nedavno usvojenih zakona u Mađarskoj, usmerenih protiv civilnih… »

U BiH već pao sneg!

Mondo 24.09.2018
Na Prokoškom jezeru i na planini Vlašić u BiH pao je prvi sneg, a formiran je pokrivač od oko pet centimetara. Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac Prokoško jezero se nalazi na 1.636 metara nadmorske visine i udaljeno je od Fojnice 23 kilometra. U… »

Skokove u vodu ste gledali! A evo kako izgleda prvenstvo u najsmrtonosnijim skokovima u vodu! (video)

Alo 24.09.2018
Ovo bizarno nadmetanje održano je u Norveškoj. Ovo je, ako niste znali da i to postoji (a postoji), takmičenje u najsmrtononijim skokovima u vodu na svetu! OKREĆU SE ZA NJOM SAMO TAKO! Otišla kod Duška, a JK je posle povratka OSTALA ŠOKIRANA jer je… »

Potraga za banjalučkim lopovima: Odneli kasu punu para, pa gurnuli auto u jezero (Foto)

Kurir 24.09.2018
Policija je u jezeru kod Zelenog vira u banjalučkom naselju Vrbanja pronašla automobil koji su lopovi koristili tokom pljačke jednog marketa u Čelincu. "Posle prijave, policija je pronašla automobil za koji se sumnja da je korišten tokom pljačke, a… »

MK: Uhvaćeno 120 migranata koji su ilegalno prešli granicu

Vesti online 24.09.2018
Makedonska policija saopštila je da je, u dva odvojena slučaja, otkrila 120 migranata koji su ilegalno ušli u tu zemlju iz Grčke. Policija je juče saopštila da je patrola granične policije otkrila 37 migranata u južnoj Makedoniji, u blizini… »

Počeli razgovori predstavnika MMF-a i vlasti u Srbiji

Beta video 24.09.2018
BEOGRAD - Plenarnim sastankom u Narodnoj banci Srbije danas su počeli zvanični razgovori predstavnika Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda (pokrivalice)… »

Mandić: Srbi u Crnoj Gori su diskriminisani

RTS 24.09.2018
Lider opozicione Nove Andrija Mandić i predsednik DNP-a Milan Knežević razgovarali su u Podgorici sa predstavnicima srpskog parlamenta koje su upoznali sa "diskriminacijom Srba u Crnoj Gori" i sugerisali im da se ugledaju na kolege iz Albanije ili… »

"Jugoslovena" Plenkovića gone desnica i Crkva

Mondo 24.09.2018
Katolička crkva, radikalna desnica pomognuta delovima HDZ-a, desni mediji i razna nevladina, ali konzervativna i veoma uticajna udruženja žele smenu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića. Foto: Beta/AP Photo/Kerstin Joensson Plenkovića optužuju da… »

Vučić: Moja kosovska politika je 'doživela poraz'

Slobodna Evropa 24.09.2018
Pet godina smo se trudili da vratimo pitanje Kosova na pregovarački sto, pošto je Kosovo već bilo završeno, stavljeno ad acta, ali je trenutno ta politika "doživela poraz", rekao je predsednik Srbije i vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandar… »

Ljubiša je noćas radio sam u pekari, mešalica za testo mu najpre uhvatila ruku, a onda - horor!

Alo 24.09.2018
Nesreća se dogodila jedan sat posle ponoći između nedelje i ponedeljka. Vlasnik pekare u pripremi, u beranskom naselju Pešca, Ljubiša Premović (38) preminuo je nakon što mu je mešalica za testo zahvatila ruku, prenose "Večernje novosti". Nesreća… »