Svet arhiva vesti 08.12.2018

Incident s horom „Aleksandrov“ u Poljskoj (video)

Sputnik 08.12.2018
Dvojica proukrajinskih aktivista iskočila su na scenu tokom nastupa Ansambla pesama i igara Ruske armije „Aleksandrov“ u poljskom gradu Bigdošu i pokušala da prekinu koncert. Incident se dogodio 7. decembra. Kada su umetnici izvodili pesmu „Sveti… »

Islamabad neće biti "plaćenik" u ratu koje vode SAD

Blic 08.12.2018
Pakistanski premijer Imran Kan izjavio je da neće dozvoliti da Pakistan bude "plaćenik" koji će dobijati novac za borbu u tuđem ratu. On je u intervjuu za "Vašington post" kritikovao bivše vlasti u Pakistanu zbog odluke da se pridruže ratu SAD… »

Albanci prete i pljačkaju, a ona odoleva: Baka ne napušta svoju kuću ni po cenu života!

Srbija danas 08.12.2018
Ukrali su mi sve što sam imala, čak i ašov i stare cipele. Branka Milovanović (84) iz Gojbulje kod Vučitrna uprkos brojnim napadima ne želi da proda imanje Albancima. - Ne smem ništa da kupim i donesem u kuću, jer mi sve živo pokradoše. Pa šta… »

Kurdi pred istorijskom pobedom! Islamska država u totalnom rasulu, Hadžin će pasti (foto/video)

Srbija danas 08.12.2018
De-fakto glavni grad Islamske države, Hadžin je pred padom, pod žestokim naletom Sirijskih demokratskih snaga (SDF), koje imaju vazdušnu podršku Amerike. Borci SDF trenutno kontrolišu 70 odsto Hadžina, dok su džihadisti koncentrisani na jugu… »

Novi podaci FSB: Glavni cilj ukrajinske provokacije Krimski most

Sputnik 08.12.2018
Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je u subotu da je glavni cilj incidenta s vojnim brodovima Ukrajine, koji se dogodio 25. novembra u Kerčkom moreuzu, bio Krimski most. Prema novim informacijama ruske specijalne službe, ukrajinski brodovi… »

Porez siromašnima u borbi protiv klimatskih promena-greška?

Večernje novosti 08.12.2018
Francuski predsednik Emanuel Makron je pogrešio što je porezom siromašnima nameravao da doprinese borbi protiv klimatskih promena, ocenjuje Džoš Garman, direktor britanskog ogranka Evropske fondacije za klimu. Francuski predsednik Emanuel Makron je… »

Porađala se u agoniji, vezana lisicama: Policajci u Njujorku nisu hteli da odvežu ženu, iako su lekari upozoravali da je to…

Kurir 08.12.2018
Njujorška policija primorala je ženu da se porađa vezana lisicama za bolnički krevet, stoji u tužbi koju ju zatvorenica podnela protiv njih. Džejn Do, koja nije želela da otkriva pun identitet, tada je imala 27 godina, a porađala se najmanje sat… »

Zagreb: Razbijena zločinačka krijumčarska grupa

Blic 08.12.2018
Zagrebačka policija je u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) osumnjičila 14 krijumčara, uključujući Pakistanca i dvoje Avganistanaca, da su u protekla četiri meseca iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku i… »

Tramp: „Žuti prsluci“ hoće predsednika poput mene, volim Francusku

Sputnik 08.12.2018
Predsednik SAD Donald Tramp priznao je u subotu da voli Francusku, u kojoj su u toku protesti pokreta „Žuti prsluci“, izjavivši da učesnici demonstracija žele šefa države kakav je on sam. The Paris Agreement isn’t working out so well for… »

Pregovori zaraćenih strana: Pobunjenici traže da jemenska luka Hodeida bude neutralna zona

Blic 08.12.2018
Aerodrom u gradu Aden, koji je pod kontrolom jemenske Vlade, biće glavni aerodrom u Jemenu, izjavio je jemenski ministar spoljnih poslova Halid el Jamani. On je u prvom intervjuu od početka pregovora vlasti i pobunjenika u švedskom gradu Rimbo rekao da… »