Svet arhiva vesti 08.12.2018

Tramp: Pitajte Hilari Klinton za Rusiju

Sputnik 08.12.2018
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je u celini zadovoljan tokom istrage o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. godine. „U vezi sa istragom specijalnog tužioca SAD Roberta Milera: veoma smo zadovoljni onim što čitamo… »

Više od 400 demonstranata uhapšeno u Briselu

Alo 08.12.2018
Belgijska policija uhapsila je više od 400 ljudi, nakon što su demonstranti takozvanih "žutih prsluka", inspirisani pobunama u Francuskoj, pokušali da se probiju do sedišta EU i belgijske Vlade u Briselu. Oko hiljadu demonstranata bacalo je kamenje i… »

Protest U Poljskoj: "Probudite se, vreme je da spasimo svoj dom"

Srbija danas 08.12.2018
Hiljade aktivista za zaštitu životne sredine ispunile su ulice Katovica u Poljskoj gde se održava konferencija o klimi Ujedinjenih nacija. Uz geslo "Marš za klimu: Probudite se! Vreme je da spasimo svoj dom!" oko 3.000 aktivista u borbi protiv… »

Muškarac (47) mamio devojčicu (6) slatkišima i igračkama na Božićnom vašaru u Engleskoj: Prolaznici u poslednjem…

Srbija danas 08.12.2018
On je detetu nudio đakonije, kako bi je ubedio da se udalji iz mase. Sa slatkišima i igračkama pokušao je 47-godišnji muškarac da namami devojčicu (6), kako bi je kidnapovao usred Božićnog vašara u Egamu, u Engleskoj. Snage reda raspoređene u… »

Putin poručio: Važna uloga "Ujedinjene Rusije" u jačanju suvereniteta zemlje

Srbija danas 08.12.2018
Stranka "Ujedinjena Rusija" trebalo bi pažljivo da prati etičko ponašanje kako bi sprečila grubost i aroganciju na svim nivoima, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin. On je tokom 18. godišnje konvencije političke stranke "Ujedinjena Rusija"… »

Protest u Tirani: Studenti odbili predloge vlade i podršku opozicije

Srbija danas 08.12.2018
Studenti državnog univerziteta koji su protestovali u Tirani odbili su ponudu da pregovaraju sa vladom, navodeći da njihovi zahtevi prvo moraju da se ispune, prenosi AP. Tokom protesta blokirali su glavnu ulicu ispred Ministarstva obrazovanja, a neki… »

Izrael otkrio tunel koji je Hezbolah prokopao iz Libana

B92 08.12.2018
Jerusalim -- Izraelska vojska objavila je da je otkrila još jedan tunel ekstremističkog Hezbolaha prokopan iz Libana. Ta objava je usledila nedugo pošto je vojska Izraela pucala na tri osumnjičena pripadnika Hezbolaha koji su se približili jedinici… »

Trampov najbliži saradnik napušta Belu kuću

Sputnik 08.12.2018
Predsednik SAD Donald Tramp objavio je da će šef kabineta Bele kuće Džon Keli otići s te pozicije do kraja godine, javlja Si-En-En. Tramp je tu vest objavio pred novinarima pre nego što je otišao na utakmicu američkog fudbala između ekipa vojske… »

Dala mužu pilule za spavanje jer nije mogla da izdrži njegov seksualni apetit: Policija otkrila jezivu istinu!

Srbija danas 08.12.2018
Žena stara 62 godine osuđena je na sedam godina zatvora nakon što je utvrđeno da je tabletama ubila svog partnera, zbog, kako je priznala, njegovog seksualnog apetita. Silva M. (62) optužena je da je u porodičnoj kući u Salcburgu, svom partneru… »

Pupovac: Hapšenjem izazivaju uznemirenost, pravnu nesigurnost

Dnevnik 08.12.2018
VUKOVAR: Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je danas u Vukovaru da se pritisci prema jednom broju građana srpske nacionalnosti koji rade ili su radili u gradskoj upravi i drugim institucijama preduzimaju od 1997. godine te da je cilj nedavnih… »