Svet arhiva vesti 08.12.2018

Ovo će pamtiti do kraja života: Okružilo ga 6 ajkula, a onda mu se jedna zakucala u glavu! Jedva je došao sebi! (video)

Kurir 08.12.2018
Piter Šnajder ronio je kod ostrva Rangiroe, u Francuskoj Polineziji, kada je njegovu ekipu iznenada okružila grupa od 6 ajkula. Predatori su se približili jednom roniocu dok je sedeo na koralima. Ajkula mu je prišla, udarila ga u glavu i skinula mu… »

Ozloglašenog koljača iz Albanije stigao metak pravde! Sam ga je tražio!

Alo 08.12.2018
Jedan od glavnih komandanata Islamske države ubijen je u borbama u Siriji. Abu Usama al-Albani je poginuo u borbi sa sirijskom vojskom u blizini Hadžina, a njegov identitet je potvrđen, sa obzirom da je u pitanju osoba koja je bila poznata sirijskim… »

Putin: Svet je u stanju moćne transformacije (video)

Sputnik 08.12.2018
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u subotu da je svet u stanju moćne transformacije koja se dinamično odvija i da, ukoliko Rusija ne shvati na vreme šta i kako treba da radi, postoji mogućnost da zauvek bude u zaostatku. „Svet je u celini… »

Udri, pucaj, pali: Najdramatičniji trenuci ustanka u Parizu u manje od dva minuta (video)

Sputnik 08.12.2018
Pariz je danas bio poprište dramatičnih prizora. Hiljade demonstranata sručilo se u srce glavnog grada Francuske tokom četvrte nedelje nasilnih protesta, a dočekali su ih do zuba naoružani policajci. Najdramatičnije trenutke protesta pogledajte u… »

Mađari se digli protiv zakona o radu: Hiljade protestovale zbog novih mera o prekovremenom radu (foto)

Kurir 08.12.2018
Mađarski sindikati su danas protestovali zbog vladinog plana da poveća dozvoljeno vreme za prekovremeni rad sa 250 na 400 sati godišnje i zbog drugih mera u oblasti radnog zakonodavstva. Vlada Mađarske želi da ublaži zakone u oblasti rada kako bi… »

Erdogan: Naša policija je humana u poređenju s francuskom

Sputnik 08.12.2018
Ankara sa zabrinutošću prati događaje u Francuskoj i protivi se haosu kao rezultatu protesta „žutih prsluka“ i upotrebi prekomerne sile protiv demonstranata, izjavio je u subotu predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan. Protesti takozvanih… »

Demonstranti u Katovicama traže odlučniju borbu protiv globalnog zagrevanja

Novi magazin 08.12.2018
Hiljade ljudi iz celog sveta protestovale su danas u poljskom gradu Katovice, gde se održava ovogodišnja konferencija UN o klimi, zahtevajući od svojih vlada odlučnije korake na obuzdavanju globalnog zagrevanja. Na "Maršu za klimu" učestvovali su… »

Krvave ruke do lakata! Ozloglašenog koljača iz Albanije stigao metak pravde na Eufratu

Srbija danas 08.12.2018
Jedan od glavnih komandanata Islamske države ubijen je u borbama u Siriji. Abu Usama al-Albani je poginuo u borbi sa sirijskom vojskom u blizini Hadžina, a njegov identitet je potvrđen, sa obzirom da je u pitanju osoba koja je bila poznata sirijskim… »

Rohani kao Gadafi! Najstrašnija pretnja Zapadu, evo šta čeka Evropu ako nastave sa ekonomskim terorizmom (foto)

Srbija danas 08.12.2018
Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je danas da bi Zapad mogao da zadesi „potop” droga, izbeglica i terorističkih napada ukoliko ponovo nametnute američke sankcije oslabe sposobnost Irana da obuzdava ove probleme, prenosi Rojters. - Upozoravam… »

Plenković: Hrvatska neće odustati od zaštite interesa Hrvata u BiH

Dnevnik 08.12.2018
ZAGREB: Hrvatska neće odustati od zaštite interesa hrvatskog naroda u BiH, rekao je danas hrvatski premijer Andrej Plenković odgovarajući na optužbe o mešanju Hrvataske u unutrašnja pitanja BiH koje su u pismu Evropskoj uniji iznela trojica bivših… »