Izvor: Kurir arhiva vesti 13.02.2019

Kongres izneverio Trampa, maduro za sada siguran: Predstavnički dom dao stav o intervenciji u Venecueli, predsednik SAD neće…

Kurir 13.02.2019
Američki Kongres nije podržao vojnu intervenciju SAD u Venecueli, izjavio je šef komiteta za međunarodne odnose Predstavničkog doma Eliot Engel. „Vojna intervencija nije moguća opcija. Kongres je taj koji odlučuje gde i kada će američke snage… »

Krvava ljubavna drama u Beču: Bosanac pucao Srpkinji u glavu pa presudio sebi! Ostavio ženu i 4 dece zbog nje, ona našla…

Kurir 13.02.2019
Violeta J. (48) nalazi se u komi nakon što ju je pre tri dana nasred ulice ranio nekadašnji partner Željko B. (53), koji je prethodno popio piće u kafiću u kome ona radi. Željko B. (53), rodom iz Bosne i Hercegovine, teško je ranio svoju bivšu… »

Lavrov otvoreno upozorio Pompea: Vojna sila u Venecueli ne dolazi u obzir! Evo šta vas čeka ako to uradite!

Kurir 13.02.2019
Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov upozorio je svog američkog kolegu Majkla Pompea u telefonskom razgovoru protiv svakog pribegavanja sili u Venecueli. To je saopštilo rusko ministarstvo spoljnih poslova. "Lavrov je upozorio protiv svakog mešanja u… »

Uhapšen zbog pretnje Milu: Zbog objave na Fejsbuku završio iza rešetaka!

Kurir 13.02.2019
PODGORICA - Andrijevčanin Žarko Pajović (49) uhapšen je zbog preteće poruke koju je uputio predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, saopšteno je iz Uprave policije. Pajović je na društvenoj mreži Fejsbuk sinoć objavio fotografiju Đukanovića… »

Skupština nastavila rad: Pred poslanicima zakoni o obrazovanju, kulturi, oružju i municiji

Kurir 13.02.2019
Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas rad raspravom o amandmanima na predložene zakone među kojima su oni koji se odnose na obrazovanje i kulturu, kao i na oružje i municiju. Izmene i dopune Zakona o oružju i municiji podrazumevaju da… »

Netanijahu potvrdio: Izrael je napao iranske ciljeve u Siriji (video)

Kurir 13.02.2019
JERUSALIM - Izraelski premijer Benjamin Netanijahu potvrdio je da je Izrael napao iranske ciljeve u Siriji u ponedeljak. On je to rekao pre nego što se ukrcao na avion na putu za Varšavu, gde će prisustvovati na konferenciji pod pokroviteljstvom… »

Menjaju se table i saobraćajni znakovi, a posle pasoši i valuta: Uskoro će svuda pisati Severna Makedonija

Kurir 13.02.2019
U Severnoj Makedonji počela je zamena saobraćajnih znakova i tabli u skladu sa promenom imena zemlje, posle dogovora sa susednom Grčkom kojim je okončan skoro trodecenijski spor i osigurano članstvo u NATO. Radnici uklanjaju table sa natpisom… »

Dodik: Novi Savet ministara BiH biće formiran za mesec dana!

Kurir 13.02.2019
BANJALUKA - Predsedavajući Predsedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik rekao je danas da očekuje da će novi saziv Saveta ministara BiH biti formiran u narednih mesec dana. Govoreći o današnjem sastanku delegacija SDA i HDZ-a, Dodik je rekao da su… »

Ivica Dačić: Srbija radi na usaglašavanju teksta novog plana partnerstva sa NATO, u izgledu nova povlačenja priznanja…

Kurir 13.02.2019
BEOGRAD - Očuvanje i zaštita teritorijalnog integriteta, evropske integracije i unapređenje saradnje sa državama širom sveta glavni su spoljnopolitički ciljevi Srbije, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i istakao da je Srbija… »

Amerika izgubila gasni rat protiv Rusije: I Mađari odbili zahtev da odustanu od ruskog gasovoda (video)

Kurir 13.02.2019
Mađarska Vlada odbila je američki zahtev da odustane od ruskog gasa i uprkos upornim nastojanjima državnog sekretara SAD Majka Pompea da "omekša" stavove Viktora Orbana - tako je Amerika i definitivno ozgubila "gasni rat" sa Rusijom u Evropi. SAD su… »