Izvor: Kurir arhiva vesti 13.02.2019

SAD se Haradinaj oštro zamerio federiki: Mogerinijeva, ti si neprijatelj Kosova

Kurir 13.02.2019
TIRANA - Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradijan izjavio je da Federiku Mogerini, visoku predstavnicu EU zaduženu za spoljnu politiku i bezbednost, svrstava na listu "neprijatelja" Kosova", zbog njene pozicije u dijalogu sa… »

Malo sunca, malo oblaka: Ledeno jutro miriše na sneg! Danas do 8 stepeni

Kurir 13.02.2019
BEOGRAD - Na severu Srbije i u Negotinskoj Krajini danas će biti pretežno sunčano, u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, ujutro i pre podne još ponegde sa slabim snegom, uglavnom u planinskim predelima. Po podne i uveče postepeno… »

Napad na elitnu iransku jedinicu: Bomba u autobusu usmrtila 20 pripadnika Revolucionarne garde (video)

Kurir 13.02.2019
Najmanje 20 pripadnika Iranske revolucionarne garde poginulo je na jugoistoku Irana, kada je bombaš-samoubica aktivirao eksplozivnu napravu, prenose mediji. Kako se navodi, napad se dogodio na autobus u kojem su se nalazili iranski vojnici. Trenutno ni… »

Vučić o odnosima u regionu: Njima smeta što je Srbija snažnija

Kurir 13.02.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da zemljama u regionu smeta to što je Srbija snažnija. "Zašto se oni (mediji u regionu) raduju propasti Aleksandra Vučića, što sam im ja problem? Šta sam uradio protiv njih? Smeta im što je… »

Tajani okrenuo drugi obraz: Izvinjavam se zbog izjave, uvek sam bio prijatelj Hrvatima i Slovencima

Kurir 13.02.2019
Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani danas se, nakon susreta sa hrvatskim i slovenačkim poslanicima Evropske narodne partije, izvinio i izrazio duboko žaljenje zbog svojih izjava povodom Dana sećanja u Bazovici, kod Trsta. "Po podne sam se… »

Diploma tome Nikolića stigla u skupštinu! Doneo je Aleksandar Martinović da zapuši usta radikalima, a evo šta tačno piše…

Kurir 13.02.2019
Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović pokazao je danas u Skupštini Srbije fotokopiju diplome bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, jer, kako kaže, poslanici SRS stalno imaju potrebu da Nikolićevu "prebacuju" zbog diplome. "Ja do… »

Čadež: Koncensija aerodroma veliki korak za srpsku privredu

Kurir 13.02.2019
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je izjavio danas da je početak koncesije beogradskog aerodroma Nikola Tesla, od strane francuske kompanije Vansi, veliki korak za srpsku privredu, jer nam pruža mogućnost da budemo "hab za privednike"… »

Šamar Sarajevu iz evropskog parlamenta: BiH stoji na putu ka EU! Gde su reforme, zašto nije formirana vlast na svim nivoima!

Kurir 13.02.2019
STRAZBUR - Evropski parlament je sa 468 glasova za, 123 protiv i 83 uzdržana glasa usvojio Rezoluciju o BiH u kojoj se konstatuje zastoj na evropskom putu i izostanak refromi u ključim oblastima od vladavine prava do ekonomje. U tekstu usvojene… »

Novi projekti u Srbiji: Novi Sad, Ruma, Šabac, Zrenjanin, Vršac... Gradiće se mreža novih puteva, a biće otvoren i…

Kurir 13.02.2019
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas nekoliko novih investicija i infrastrukturnih projekata u Srbiji u narednom periodu. Predsednik je rekao da se očekuje dolazak jednog velikog investitora za kojeg se "Srbija bori sa… »

Sedam dana sam tražio ubicu mužahedina, znao sam da će prema mojoj kolibi: Ispovest čoveka koji je bio za petama bosanskom…

Kurir 13.02.2019
Zijad Beganović zvani Rojnik, vlasnik lovačke kolibe u čijoj se blizini odigrao vatreni obračun policije i Edina Gačića, ispričao je kako je tražio ovog čoveka. "Policajci su ovih dana stajali i dežurali su kako se ovo desilo. Juče je bilo 30… »