Balkan arhiva vesti 02.11.2019

U Brčkom održana pokazna Vežba: Iz katastrofalnih poplava 2014. godine izvukli pouke

Blic 01.11.2019
Pod nazivom „Vežba NICS Brčko 2019“ u Brčkom je ove sedmice testirano spašavanja u nesrećama uz korišćenje aplikacije „Komandni sistem za incidente sledeće generacije“(NICS) u koju je direktno bilo uključeno više od stotinu ljudi svih… »

Otac monstrum priznao da je ubio bebu: Okončano mučno suđenje za zločin kod Bratunca

Blic 01.11.2019
Zoran Milošević, koji je optužen da je 24. marta ove godine u selu Zagoni kod Bratunca ubio svog petomesečnog sina, uhvatio je poslednji voz te je na samom kraju suđenja u Okružnom sudu u Bijeljini, priznao zločin. Tražeći milost suda… »

Radanović: Premeštanje migranata u srpsko selo je direktno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma

Blic 01.11.2019
Predsednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović izjavio je da predlog gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića da migrantski centar iz ovog grada bude izmešten u srpsko selo Lipa predstavlja direktno kršenje Aneksa sedam… »

Agonija predugo traje: Dvanaest godina od misterioznog nestanka Miloša Todorovića iz Višegrada

Blic 01.11.2019
Dvanaest godina od nestanka tada devetogodišnjeg dečaka Miloša Todorovića, učenika OŠ “Vuk Karadžić” iz Višegrada, navršava se u novembru ove godine. Tada u novembru 2007. godine je bio najtužniji dan u porodici Mitra i Slađane Todorović… »

Evropski sud načeo temelje dejtonske: BiH Strazbur tvrdi da je naš izborni sistem diskriminatorski

Blic 01.11.2019
„Baralija protiv BiH“ samo je poslednja u nizu presuda Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu kojima je naš izborni sistem proglašen diskriminatorskim, a još veći problem je što većina tih presuda direktno udaraju na dejtonske temelje BiH… »

Porodica moli za bilo kakvu informaciju: Sanela sa sinčićem (4) nestala bez traga i glasa

Blic 01.11.2019
Porodica Hodžić iz zaseoka Spreče kod Kalesije prijavila je 26. oktobra nestanak Sanele i njenog sina Sanela. Sutra će biti sedmica od njihovog poslednjeg susreta, a od Sanele i Sanela nema ni traga ni glasa. – Mi smo njihov nestanak primetili u… »

Bivši direktor "Romanije" pod istragom: Oštetio firmu za više od 100.000 KM jer je favorizovao firme svog sina i supruge?!

Večernje novosti 01.11.2019
Te firme je stavljao u povoljniji položaj u odnosu na druga privredna društva. UPRAVA kriminalističke policije MUP Republike Srpske podnela je krivičnu prijavu protiv nekadašnjeg direktora Šumskog gazdinstva "Romanija" iz Sokoca Vlajka Sekulića… »

Bugarska uputila protestnu notu Francuskoj zbog izjave Makrona

N1 Info 02.11.2019
Bugarska je uputila protestnu notu Francuskoj zbog izjave predsednika Emanuela Makrona francuskom nedeljniku u kojoj se pominju "bugarske ilegalne filijale", saopštilo je bugarsko Ministarstvo inostranih poslova. "Šefica bugarske diplomatije Ekaterina… »