Извор: РТС архива вести 31.08.2016

Додик: Савет служи за терор над српским народом

РТС 31.08.2016
Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће на сутрашњем састанку са председником и премијером Србије бити речи и о примени Дејтонског споразума, односно понашању и раду високог представника за БиХ. Додик је у… »

Стефановић: Стабилност Србије није угрожена

РТС 31.08.2016
Србија жели да покаже да има активну улогу у процесу одржавања стабилности у региону, оценио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и поручио да, упркос тензијама у БиХ поводом најављеног референдума у РС… »

Стопа незапослености у другом кварталу 15,2 одсто

РТС 31.08.2016
Стопа незапослености становништва у Србији, старости 15 и више година износила је 15,2 одсто у другом кварталу ове године, и то 14,3 одсто за мушко и 16,4 одсто за женско становништво, саопштио је Републички завод за… »

Омеровић критикује Додика

РТС 31.08.2016
Србија нема права да се меша у унутрашње ствари у Босни и Херцеговини, али је српски државни врх синоћним хитним консултацијама показао већу одговорност од председника Републике Српске Милорада Додика према народу којем… »

Реаговања на Јункерово писмо

РТС 31.08.2016
Ивица Дачић: ЕУ промашила тему. Небојша Стефановић: Боље да ништа нису одговарали ни писали. Поводом одговора председника Европске комисије Жан Клода Јункера на писмо премијера Србије Александра Вучића који је указао на… »

Северна Кореја, погубљен након што је заспао на састанку

РТС 31.08.2016
Заменик премијера Северне Кореје погубљен је зато што је показао непоштовање тако што је заспао за време састанка којем је председавао Ким Џонг Ун, а још два функционера су послата на "преваспитавање", саопштили су… »

Протест просветара - подсетник на тежак положај и неиспуњена обећања

РТС 31.08.2016
Представници Унија синдиката просветних радника Србије УСПРС протестовали су на Тргу Николе Пашића како би, пред почетак школске године, још једном подсетили ресорно министарство и државу на тежак положај просветних… »

Експлозија у Загребу, повређена жена

РТС 31.08.2016
Непознати починилац активирао је јутрос ручну бомбу у Сутланској улици у Загребу. Како јавља портал Индекс оштећено је неколико возила, а једна особа је лакше повређена. Према незваничним информацијама, у експлозији је… »

САД, после пола века полетео путнички авион за Кубу

РТС 31.08.2016
Први комерцијални лет између САД и Кубе, након више од пола века, данас је кренуо из Форт Лудердале на Флориди до Санта Кларе на Куби чиме је поново успостављен редовни авионски саобраћај који је прекинут за време Хладног… »

Ухапшен лажни Сергеј Трифуновић због превара грађана

РТС 31.08.2016
Шапчанин Ф. Ј., стар 23 године, ухапшен је због сумње да се од фебруара ове године лажно представљао као глумац Сергеј Трифуновић користећи више лажних профила на "Фејсбуку". Сумња се да је Шапчанин изнуђивао новац… »