Извор: Блиц архива вести 27.09.2017

Хаос у Скупштини: Маја Гојковић викала на Светиславу Булајић, Радуловића удаљила на 20 дана (видео)

Блиц 27.09.2017
У Скупштини настао прави хаос јер је скупштинска служба каснила са обрадом података о повученим амандманима. Председница парламента оштро критиковала службе. Маја Гојковић најпре је била веома непријатна према генералној… »

Потврђено писање "Блица": Мишковићу поново суде за помагање при утаји пореза

Блиц 27.09.2017
Мирославу Мишковићу (72), власнику “Делте” поново ће се судити за наводно помагање сину да утаји порез чиме је потврђено писање "Блица". Апелациони суд у Београду данас је саопштио да потврдио ослобађајући део… »

Ирачки премијер одбацио употребу силе у Курдистану

Блиц 27.09.2017
Ирачки премијер Хајдер ел-Абади одбацио је данас могућност употребе силе у спору владе са курдским регионом у ком је одржан референдум о независности који нису признали ни Багдад ни суседне земље. Ел-Абади је посланицима рекао… »

Сачекуша у центру Врања: Брат Саше Цветановића, плаћеника који је убио Николу Бојовића, ликвидиран са 30 метака у…

Блиц 27.09.2017
Југослав Цветановић (31), рођени брат Саше Цветановића осумњиченог за убиство Николе Бојовића, убијен је синоћ у сачекуши у Улици Стефана Првовенчаног у Врању, потврђено је "Блицу". - У Врању је ноћас у Улици… »

Усвојен Закон о високом образовању, за будзет 48 ЕСП бодова

Блиц 27.09.2017
Скупштина Србије усвојила је вечерас Закон о високом образовању, који предвиђа да је услов за рангирање за упис у наредну студентску годину на терет буџета 48 ЕСП бодова. Такође, закон предвиђа формирање Савета… »

Вујовић: Повећање плата и пензија биће значајно, цифре крајем октобра

Блиц 27.09.2017
Министар финансија Душан Вујовић је изјавио данас ће повећање плата и пензија бити значајно и да ће крајем октобра бити објавјене и конкретне цифре. - То је најтеже питање и оно је већ дуго на дневном реду. Плате и… »

Матис и Столтенберг стигли у Кабул, дочекале их ракете испаљене на аеродром

Блиц 27.09.2017
Исламска држава је преузела одговорност за данашње ракетирање области у близини међународног аеродрома у Кабулу, што се догодило само неколико часова након што је у авганистанску престоницу стигли амерички министар… »

ДСС: Председник Србије да објасни изјаву о чланству Косова у УН

Блиц 27.09.2017
Демократска странка Србије (ДСС) затражила је данас од председника Србије Александра Вучића да саопшти шта су ставови Србије по питању Косова и Метохије. ДСС се у саопштењу позива на званичну информацију прес центра… »

Експлозије у Украјини: Одјекнуло неколико детонација у складишту муниције, уследио пожар

Блиц 27.09.2017
У највећем војном складишту муниције у Украјини, у близини града Виница, избио је пожар после чега је уследила серија експлозија због чега су власти биле приморане да затворе ваздушни простор у радијусу од 50 километара и… »

Ђилас: Још размишљам да ли да се кандидујем за градоначелника Београда

Блиц 27.09.2017
Бивши градоначелник Београда и бивши председник Демократске странке Драган Ђилас изјавио је да још размишља да ли да учествује на изборима који треба да се одрже у Београду. Ђилас је за Данас рекао да још није донео… »