Извор: Блиц архива вести 27.09.2017

Три спорна уметничка дела с животињама повучена с изложбе у Гугенхајму

Блиц 27.09.2017
Музеј Гугенхајм у Њујорку објавио је повлачење три спорна дела из предстојеће изложбе о савременој Кини, после добијања претњи због тога што користе живе животиње. Изложба "Уметност и Кина после 1989: Театар света"… »

Србија трећа у свету по транспарентности извоза лаког наоружања

Блиц 27.09.2017
Србија се налази на трећем месту у свету када је у питању транспарентност у извозу малог и лаког наоружања, објављено је у редовној годишњој публикацији "Траде Упдате 2017, Трансферс анд Транспаренци", која се бави… »

Љајић: Приходи од туризма скоро 1,2 милијарде евра

Блиц 27.09.2017
Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић рекао је данас да ће ова година бити рекордна у туризму и да се Србија приближава девизном приливу од 1,2 милијарди евра. Он је на додели Туристистичког цвета… »

Младићи у Инђији опљчкали продавницу, продавачици претили репликом пиштоља

Блиц 27.09.2017
Полиција у Инђији је пронашла двојицу младића од 17 и 20 година који су осумњичени да су средином септембра, уз претњу репликом пиштоља, опљачкали продавницу, саопштила је данас локална Полицијска управа. Како је… »

Реорганизација здравства на КиМ, нико неће остати без посла

Блиц 27.09.2017
Влада Србије планира трансформацију мрезе здравствених установа на Косову и Метохији у којима је запослено 4.823 људи, изјавио је данас државни секретар у Министарству здравља Берислав Векић и најавио нову испоруку лекова… »

Без задржавања на наплатним станицама и граничним прелазима

Блиц 27.09.2017
На наплатним станицама и на граничним прелазима нема дужих задржавања, преноси Аутомото савез Србије (АМСС). Управа граничне полиције саопштила је да на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања трају… »

Јункер поздравио Макронову визију Европе

Блиц 26.09.2017
Председник Европске комисије Жан-Клод Јункер поздравио је данас визију председника Француске Емануела Макрона о реформисању Европске уније после Брегзита рекавши да је Унији потребна "храброст" да крене напред. "Веома европски… »

Стиже беба: Ана Ивановић у другом стању

Блиц 27.09.2017
Тенисерка Ана Ивановић је трудна. Како преноси немачки таблоид, Ана је у благословеном стању. Ана је према писању "Бунтеа" у четвртом месецу трудноће. Пре неколико дана посетила је Београд, а многи мисле да је Ана управо у… »

ДС: се залаже за синергију гласова

Блиц 27.09.2017
Потпредседница Демократске странке Тамара Трипић изјавила је данас да демократе неформално разговарају са већином опозиционих странака које су спремне да мењају власт у Београду на предстојећим изборима, укључујући и Сашу… »

Демократска странка обележила 10 година од смрти Ненада Богдановића

Блиц 27.09.2017
Демократска странка (ДС) данас је обележила 10 година од смрти истакнутог члана и некадашњег градоначелника Београда Ненада Богдановића. Говорећи о раду и учинцима Богданвића, који је за градоначелника био изабран 2004… »