Извор: РТВ архива вести 13.02.2019

Меј: Нема одлагања Брегзита, 29. марта напуштамо ЕУ

РТВ 13.02.2019
ЛОНДОН - Британска премијерка Тереза Меј изјавила је данас да њена влада није променила свој став и да не жели да одложи датум Брегзита 29. март када би Велика Британија требало да напусти ЕУ. "Веома је јасно да је позиција… »

Ђурић са амбасадором Кореје

РТВ 13.02.2019
БЕОГРАД - Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић примио је данас амбасадора Републике Кореје Чое Хјонг Чана и информисао га о положају српског народа и политичкој и безбедносној ситуацији на Косову и Метохији… »

Припреме за дигитално емитовање радијског програма

РТВ 13.02.2019
БЕОГРАД - Поводом Светског дана радија који се обележава 13. фебруара, на иницијативу УНЕСКО-а, државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, саопштила је да за државу Србију… »

УСС:Изјава премијерке о искорењивању сиромаштва је лицемерна

РТВ 13.02.2019
БЕОГРАД - Удружени синдикати Србије (УСС) назвали су тврдње премијерке Ане Брнабић да је у Србији искорењено екстремно сиромаштво лицемерним и пуним презира према грађанима и поручили председници Владе да је сиромаштво… »

Државни дуг САД-а на новом рекорду од 22 билиона долара

РТВ 13.02.2019
ВАШИНГТОН - Државни дуг Сједињених Америчких Држава прешао је нову границу достигавши први пут више од 22 хиљаде милијарди долара. Дневни извештај Министарства финансија, објављен у уторак, показује да је укупан јавни… »

Аутоматске кочнице би требало да буду стандард и у Србији

РТВ 13.02.2019
БЕОГРАД - Сви нови аутомобили у земљама ЕУ од следеће године мораће да буду опремљени уређајима за аутоматско успоравање и кочење, а Србија би, обзиром да приступа Унији, требало да прати стандарде које прихватају земље… »

Немци желе нову фабрику у Суботици, улагање 65 милиона евра, посао за 500 радника

РТВ 13.02.2019
СУБОТИЦА - Немачки произвођач издувних система за аутомобилску индустрију Бојсен планира улагање 65 милиона евра у изградњу фабрике у Суботици у којој ће упослити више од пет стотина радника у року од пет година… »

Ерос Рамацоти 24. септембра у београдској Штарк Арени

РТВ 13.02.2019
БЕОГРАД - Славни италијански поп певач Ерос Рамацоти наступиће у београдској Штарк Арени 24. септембра у оквиру светске турнеје која почиње 17. фебруара, најавила је данас Сара Ђиганте из Цхарм Мусиц Сербиа која организује… »

ЦеСИД предлаже мере за бољу изборну комуникацију

РТВ 13.02.2019
БЕОГРАД - Центар за слободне изборе и демократију (ЦеСИД) предложио је више мера којима би се регулисала изборна комуникација, а између осталих то су увођење обавезног и систематског мониторинга медија, који би обављао РЕМ… »

Вхитецхапел, Соилворк, Боозе анд Глори и Дас Ицх стижу на Ексит

РТВ 13.02.2019
НОВИ САД - Поред већ најављених Пхила Анселма који ће на главној бини уз свој нови бенд Тхе Иллегалс извести сет који се састоји од песама Пантере, као и оперске метал диве Тарје Турунен која стиже на Аддико Фусион бину, на… »