Извор: РТС архива вести 20.02.2019

Јанковић: Виши ниво социјалне правде уз смањење сиромаштва

РТС 20.02.2019
Поводом обележавања 20. фебруара, Светског дана социјалне правде, повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић напомиње да је достизање вишег нивоа социјалне правде нераскидиво везано за побољшање економског… »

Сирија, коновој са цивилима напустио последњу енклаву коју држи ИД

РТС 20.02.2019
Конвој камиона са цивилима напустио је последњу енклаву коју држе екстремисти Исламске државе у источној Сирији. Агенција Асошијетед прес је навела да се појавило најмање осам камиона који су прошли преко хуманитарног… »

Дутерте: Још жешћа кампања против дроге

РТС 20.02.2019
Председник Филипина Родриго Дутерте најавио је да ће његова кампања против дроге бити још интезивнија у будућности. Родриго Дутерте је рекао да је проблем наркотика питање националне безбедности, пренео је Ројтерс. "Нећу… »

Случај радикала – Србији 15 дана да се изјасни о безбедности сведока

РТС 20.02.2019
У поступку поновног одлучивања да ли ће се случај против Вјерице Радете и Петра Јојића оптужених за застрашивање сведока из Механизма за кривичне судове у Хагу предати Србији, хашко тужилаштво је изразило бојазан за… »

Истрага удеса у којем је погинуо Шабан Шаулић, користе се 3Д снимци

РТС 20.02.2019
Јавни тужилац Билефелда у истрагу удеса у којем је погинуо певач Шабан Шаулић укључио је стручњаке како би се разјасниле околности. Полиција је у понедељак уз помоћ нове камере направила три-де снимке места несреће да… »

Вишесатна чекања за теретна возила на границама

РТС 20.02.2019
Камиони на Хоргошу и Келебији чекају пет сати, на Батровцима и Бачкој Паланци шест, Шиду сат времена и Сремској Рачи три сата. Према последњим информацијма Управе граничне полиције задржавања за теретна возила на излазу… »

"Отмица" ћерке севернокорејског дипломате узбуркала Италију

РТС 20.02.2019
Званична Италија је упозорила да ће сигурно платити цену они за које се утврди да су одговорни за отмицу ћерке несталог севернокорејског дипломате у Риму, уколико се испостави да је до отмице дошло. Према неким изворима… »

Конституисан Дом народа Федерације БиХ

РТС 20.02.2019
У Сарајеву су на конститутивној седници новоизабрани делегати у Дому народа Парламента Федерације Босне и Херцеговине положили заклетву чиме је конституисан нови сазив Дома народа Парламента Федерације БиХ и комплетирана… »

Пуцњава у Урошевцу, убијен мушкарац

РТС 20.02.2019
Мушкарац, старости између 25 и 30 година убијен је из ватреног оружја у Урошевцу, потврдила је косовска полиција, преноси "Газета екпрес". Убиство се догодило на улицама Урошевца око 12:30 сати. "Полиција је на лицу места и… »

Заједничка седница влада Србије и РС 28. фебруара

РТС 20.02.2019
Владе Републике Српске и Србије одржаће заједничку седницу у Београду 28. фебруара, а теме дневног реда се још усаглашавају. У влади РС су рекли да ће сигурно бити размотрен напредак у реализацији заједничких пројеката и… »