Друштво

Ђаци пилотирају кроз градиво: Последње припреме за пробни пројекат државне матуре у стотину средњих школа

Вечерње новости пре 28 минута
ЂАЦИ трећег разреда гимназија, средњих стручних школа, уметничких и средњих трогодишњих школа које ће учествовати у пилот-пројекту државне матуре добили су обавештења о начину и условима полагања испита. На испиту… »

Сећање на невине жртве нациста: Велики школски час у крагујевачким Шумарицама

Вечерње новости пре 28 минута
КРАЈ споменика стрељаним ђацима и професорима у крагујевачким Шумарицама одржан је Велики школски час. Антиратна манифестација подсећа на невино страдале ђаке у злочину који су октобра 1941. године починили немачки… »

Прибор сиромашним основцима: Помоћ Врњчана социјално најугроженијим породицама

Вечерње новости пре 16 минута
ВОДЕЋИ рачуна о социјално најугроженијем становништву на територији Врњачке Бање, овдашња локална самоуправа и Центар за социјални рад обезбедили су пакете са школским прибором за децу у хранитељским и вишечланим… »

Понос завичаја већ четири деценије: Обележен јубилеј Сендерског недељника

Вечерње новости пре 10 минута
СЕМБЕРСКЕ новине, недељни локални бијељински лист, чији је оснивач локална самоуправа, обележава јубилеј – четири деценије постојања и рада. За то време штампано је 1262 тог омиљеног семберског недељника, који је верно… »

Прва "торлакова" вакцина након 15 година: Ко све сме да прими домаће цепиво и који су нежељени ефекти

Србија данас пре 51 минута
Први пут после 15 година грађани Србије моћи ће да се вакцинишу вакцином против сезонског грипа Института "Торлак". Управо је чињеница да 15 година нисмо имали домаћу вакцину у неким пробудила сумњу, ово су одговори на сва… »

Део опозиције тражи састанак са РТС-ом и повратак плурализма на јавни сервис

Цензоловка пре 1 сат
Демократска странка Србије саопштила је да је на састанку опозиције донета одлука да се Радио-телевизији Србије упути захтев за састанак, на коме ће се инсистирати на стварању услова за враћање политичког плурализма… »

Пашалић: Економски притисци на новинаре утичу на објективност

Цензоловка пре 1 сат
Заштитник грађана Зоран Пашалић оценио је да је економски статус новинара један од најважнијих услова за постојање професионалних и слободних медија и најавио да ће инсистирати на формирању јединствене базе података о… »

Пише Сара Радојковић: Овде сам због пара

Нова пре 1 сат
Као миленијалс којег су одгојили боомери научена сам да је срамота говорити о парама. Пардон, новцу. Да је то некако неукусно, да је у питању материјализам који прља духовне вредности, фуј фуј фуј. Међутим, ти исти боомери на… »

Студија: Медији у Србији и на Косову доприносе јачању осећања различитости међу људима

Цензоловка пре 1 сат
Медији у Србији и на Косову доприносе јачању осећања различитости међу етничким заједницама. Ово је главни закључак студије објављене у јуну 2020. године коју је иницирала НВО Пеацефул Цханге инитиативе– ПЦикаодео… »

Весна Тодоровић: Фискултурна сала у нашој школи биће једна од три у Србији прилагодјена деци са сметњама у развоју

Плус онлине пре 1 сат
Школа за основно и средње образовање Младост претходних година комплетно је реконструисана, преко програма Канцеларије за управљањем јавним улагањима Владе Републике Србије уз подршку града Пирота, те се сада ова образовна… »

Друштво, најновије вести »