BBC News

Србија, Холокауст и Други светски рат: Заробљеништво Миклоша Раднотија у нацистичком логору у Бору

BBC News пре 36 минута
Током Другог светског рата у околини Бора постојала су 33 радна логора, у којима је израбљивано и мучено више хиљада људи. „Сви знају за [Миклоша] Раднотија и његове песме, али мало ко у Мађарској ће знати да вам каже… »

У фотографијама: Саграда Фамилија поново отворена за посетиоце

BBC News пре 4 сата
У првих неколико дана право да уђу имали су само они који су директно учествовали у борби против короне у Барселони - здравствени радници и припадници полиције. Врата чувене катедрале Саграда Фамилија у Барселони протеклог… »

Бразил, фудбал и трагедија: Успон и пад Бруна - прича о голману који је наручио отмицу и убиство бивше девојке

BBC News пре 7 сати
У јуну 2010 године за Бруна су говорили да ће бити светска звезда. Нико није могао да зна колико ће мрачна његова прича постати. Нису имали шта да изгубе. Фламенго је губио 2:0 од Флуминенсеа, ривала из Рио де Жанеира, у… »

Рођендани, кафићи и велика дружења: Како неки догађај постане „суперширилац" корона вируса

BBC News пре 4 сата
Како је проба хора довела до 53 нова случаја корона вируса - питали смо стручњака. Од избијања епидемије корона вируса прошло је више од пола године и безбедносне мере - маске, прање руку и дистанца од два метра - одавно су… »

Збогом, Маестро: Уз које мелодије су се људи из Србије опростили од Мориконеа

BBC News пре 13 минута
У понедељак, шестог јула, напустио нас је великан чија ће музика наставити да осликава сцене у култним филмовима. У понедељак, шестог јула, напустио нас је великан чија ће музика наставити да осликава сцене у култним… »

Корона вирус: Још шест жртава у Србији, Црна Гора уводи карантин за све који долазе из Србије

BBC News пре 5 сати
У свету је регистровано више од 11,5 милиона случајева корона вируса, а преминуло је више од 533.000 људи, показују подаци Џонс Хопкинс универзитета. У последња 24 сата у Србији је заражено још 289 људи, шест их је… »

Корона вирус и жариште Крагујевац: „Боље ванредна ситуација, него да сахрањујемо пола фамилије"

BBC News пре 1 дан
Како су Крагујевчани реаговали на увођење ванредне ситуације и да ли их више плаши вирус или економски проблеми. Довољна је била и само најава проглашења ванредне ситуације 27. јуна, па да већина Крагујевчана врати маску… »

Енио Мориконе: Композитор легендарних филмских тема овенчан Оскаром преминуо у 91. години

BBC News пре 23 сата
Његова музика је прославила шпагети вестерне и свету представила будућу велику звезду Клинта Иствуда. Енио Мориконе, италијански композитор који је заслужан и за то што су шпагети вестерни направили звезду од Клинта Иствуда… »

Корона вирус и музеји: Лувр је опет отворен, уз обавезне маске и једносмерни систем обиласка

BBC News пре 22 сата
Маске су обавезне и број посетилаца је ограничен у најпосећенијем музеју на свету. Музеј Лувр у Паризу је опет отворен након затварања од скоро четири месеца због пандемије корона вируса. Маске су обавезне, уведен је… »

„Адио, маестро": Енио Мориконе - живот у фотографијама

BBC News пре 17 сати
Чувени композитор музике из шпагети вестерна преминуо је у Риму у 91. години. Италијански композитор Енио Мориконе преминуо је у болници у Риму у 91. години. Чувени композитор, познат по музици из шпагети вестерна - који су… »
BBC News

ББЦ Невс, најновије вести »