BBC News

Корона вирус: У Србији преминуо још један пацијент, Кина тестира цео град, сви се надају вакцини

BBC News пре 7 сати
Број заражених у свету премашио је 43 милиона, а преминуло је око 1,15 милиона људи, показују подаци Џонс Хопкинс универзитета. У последња 24 сата у Србији је од последица корона вируса преминуо још један пацијент, а… »

Корона вирус, празници и Деда Мраз: Америчке власти одлучиле да Деда Мраз не добије вакцину међу првима

BBC News пре 13 сати
Деда Мраз, госпођа Мраз и вилењаци међу првима ће примити вакцину како би се промовисала вакцинација. Америчке власти одустале су од идеје да понуде онима који глуме Деда Мраза прве ињекције против Ковида-19 и тако помогну у… »

Иво Андрић, Нобелова награда и размирице: Један европски живот и и бројне балканске расправе

BBC News пре 13 сати
Књига немачког новинара Михаела Мартенса о животу јединог нобеловца са ових простора, Иве Андрића, „У пожару светова“ оживела је бурне расправе о славном писцу. Рођен у хрватској породици у Травнику, писао о Босни, а… »

Сукоб у Нагорно-Карабаху: Снимак „погубљења” покренуо истрагу о ратном злочину

BBC News пре 6 сати
Видео снимак који је постављен на друштвене мреже наизглед показује погубљење два јерменска затвореника од стране војних трупа Азербејџана. Појавили су се снимци могућих ратних злочина почињених током борби око спорне… »

Роми у Србији: Шта ће бити са јединим спомеником палим ромским борцима у Београду - сећање и традиција под катанцем

BBC News пре 11 сати
Неразјашњени власнички односи претња једином споменику палим ромским борцима и месту где београдски Роми прослављају највећи празник - Теткицу Бибију. Јеврем Јовановић је имао седам година када му је отац показао спомен… »

Животиње и инсекти: У Америци пронађено и уништено прво гнездо азијских џиновских стршљена-убица

BBC News пре 12 сати
Азијски гигантски стршљен може да за само неколико сати убије читаву колонију медоносних пчела. Научници су успешно уништили прво гнездо азијских гигантских стршљена пронађено у Сједињеним Америчким Државама. Гнездо… »

Корона вирус и физичка блискост: Када ће додири опет бити дозвољени

BBC News пре 15 сати
Пандемија нас је натерала да више него раније размишљамо о томе кога додирујемо. Иако се морамо држати на дистанци, важност људског контакта постаје све јаснија. Пандемија нас је натерала да размишљамо о томе кога… »

Губитак чула мириса: Људи који цели живот проводе са аносмијом говоре о овом симптому Ковида-19

BBC News пре 2 сата
Аносмија, илити неспособност да се осете мириси, признат је симптом Ковида-19. Али неки људи живе читав живот тако што не осете ниједан мирис. Овде они деле искуства да би помогли људима који су се изненада нашли у том… »

Интернет и ТикТок: Савети за дизање самопоуздања или самозаваравање

BBC News пре 2 сата
Видео снимци о „манифестовању“ велики су хит на ТикТоку. Да ли је овај тренд корисно позитивно размишљање или опасно самозаваравање? „Бићеш богата. Твој симпатија ће ти послати поруку вечерас. Твом бившем никад… »

Краљевска породица и промена времена: Човек који ручно мења казаљке на стотинама сатова у Виндзору

BBC News пре 5 сати
Овог викенда је имао заиста много посла. И ове јесени казаљке на сатовима су померене а особље у дворцу Виндзор имало је захтеван задатак - да то учини на више од 400 часовника. У власништву британске краљевске породице је… »
BBC News

ББЦ Невс, најновије вести »