BBC News

Ерупција вулкана на Новом Зеланду - приче спасилаца: „Било је као у Чернобиљу“

BBC News пре 4 сата
Пет особа је погинуло, а осам се води као нестало након ерупције вулкана. Пет особа је погинуло, а осам се води као нестало након ерупције вулкана на Белом острву. Из полиције кажу да је вероватно више људи страдало. Болничар… »

Мари Фредриксон, Певачица групе Роксет, преминула у 61. години

BBC News пре 1 сат
Певачица, позната по хитовима Тхе Лоок и Ит Муст Хаве Беен Лове, имала је тумор на мозгу. Певачица групе Роксет Мари Фредриксон преминула је у 61. години, потврдила је њена менаџерка. Шведска музичка звезда постигла је… »

Квалитет ваздуха: Живот у близини загађених саобраћајница утиче на развој плућа код деце

BBC News пре 9 сати
Развој плућа деце може бити успорен и до 14 одсто, показује студија. Развој плућа код деце изложене загађењу ваздуха од тешког саобраћаја може бити успорен и до 14 одсто, показује истраживање. Живот у пречнику од 50… »

Интерсекс особе на Балкану: „То није поремећај - ми смо различити“

BBC News пре 2 сата
Само две особе на Балкану за себе јавно кажу да су интерсекс. Обојица за ББЦ говоре о томе како је одрастати знајући да си другачији и од дечака и од девојчица. Кристиан Р. има 46 година и живи у Београду. Ерин В. има 25 и… »

Најџел Фараж: Прича о „Мистер Брегзиту“

BBC News пре 2 сата
Постоје два Фаража, тврде упућени, Добри Најџел и Гадни Најџел и исход избора зависи од тога који ће се од њих појавити у кампањи. Уочи парламентарних избора у Великој Британији доносимо вам профиле лидера највећих… »

Камп Вучјак: „Нехумани“ услови у привременом кампу угрожавају животе хиљаде људи

BBC News пре 8 сати
Мигранти и избеглице који желе да пређу у Европску унију, чекају зиму у неформалом кампу у Босни и Херцеговини. Зима је стигла у Босну. А више хиљада људи који су овој земљи у нади да ће прећи границу с Хрватском, а затим… »

Кривична пријава против Александра и Андреја Вучића: Пропагандни или правосудни лек

BBC News пре 23 сата
Потпредседник СНС Милош Вучевић поднео је кривичну пријаву против „својих" - председника Александра Вучића и његовог брата Андреја, што је изазвало доста реакција. Председник Србије Александар Вучић и његов брат… »

Спорт и допинг: Русија суспендована са највећих такмичења на четири године

BBC News пре 1 дан
Репрезентације Русије неће учествовати на Олимпијади и Мундијалу, али ће поједини такмичари моћи да наступе под неутралном заставом. Русија је добила четворогодишњу забрану учешћа на највећим спортским догађајима… »

Вулкан на Новом Зеланду: Расте број настрадалих

BBC News пре 1 дан
Најмање 50 посетилаца било је у близини вулкана Бело острво када је ерупција почела. Пет особа је погинуло у ерупцији вулкана на Новом Зеланду, саопштила је полиција. Полиција је потврдила да су 23 особе спашене, али кажу да… »

Крушик, Бранко и Небојша Стефановић: Сукоб интереса у 300 и 500 речи

BBC News пре 24 сата
Док медији објављују документа о улози Бранка Стефановића у трговини оружјем, из Агенције за борбу против корупције наводе да његов син и министар унутрашњих послова није у сукобу интереса. Министар унутрашњих послова… »
BBC News

ББЦ Невс, најновије вести »