BBC News

Русија: Свештеник ваздухопловац „бомбардује“ град светом водицом

BBC News пре 7 сати
Свештеник је из авиона сипао воду на град Твер, како би га прочистио од алкохолизма и блудничења. Ако сте којим случајем недавно били у руском граду Тверу, и на лицу осетили капљице воде, то није била киша, већ света… »

Зашто свет постаје све алергичнији на храну

BBC News пре 14 сати
Све више деце на свету је алергично на храну, а за то је делимично крив и западњачки начин живота. Деца широм света имају далеко веће шансе него икада раније да постану алергични на храну. Истраживање смрти британских… »

Парада Поноса 2019: Дугине боје, иконе и премијерка

BBC News пре 7 сати
У Београду је одржана још једна Парада поноса. Учесници затражили усвајање закона о регистрованим партнерствима. Шеста Парада поноса под паролом „Не одричем се" одржана је у Београду без већих инцидената. Учесници су… »

Збуњујуће одрастање: Зашто је Марго Перин натерана да оперише нос са 13 година

BBC News пре 18 сати
Марго Перин је имала 13 година када јој је отац рекао да оперише нос. Убрзо је постало јасно да она нема избора. Марго Перин је знала да нешто није у реду с њеним родитељима - нарочито са насилним оцем - али су прошле многе… »

Београд Прајд кандидат за домаћина Еуро Прајда 2022: Шта то може да значи за положај ЛГБТ људи у Србији и на Балкану

BBC News пре 1 дан
Како би изгледао највећи европски Прајд ако Београд буде изабран за домаћина и шта би то донело ЛГБТ људима у Србији и региону? Велики је, готово цивилизацијски скок од крвавих глава, звука полицијских пиштоља и вандалског… »

„Руке увис... И удај се за мене“ - Руси и екстремне просидбе

BBC News пре 1 дан
Екстремне просидбе могу да коштају свега 700 рубаља (10,50 долара), али иду и до 60.000 рубља (900 долара) за читаву представу са припадницима обезбеђења. Анастазија очекује да ће је дечко Сергеј чекати кад њен авион… »

У фотографијама: Мештани села Топли До на стражи чувају реку

BBC News пре 1 дан
Прича о мини-хидроелектранама не јењава већ месецима - погледајте како је тренутно у селу Топли До на Старој планини. Мештани малог села Топли До на Старој планини не мирују већ месецима - боре се против изградње… »

Ајфон 11: Шта је трипофобија и зашто неки не могу да смисле нови модел

BBC News пре 1 дан
Реч трипофобија претходних дана се веома често појављује на Твитеру, уз фотографије облика који је подстичу. Упозорење: Чланак садржи фотографије геометријских облика који могу да подстакну одређене симптоме код особа које… »

Певачица Адел се разводи од Сајмона Конецког

BBC News пре 2 дана
Они су се договорили да заједно брину о сину. Певачица Адел поднела је захтев за развод брака од супруга Сајмона Конецког. Њен портпарол је рекао да су се певачица и Сајмон договорили да заједно брину о детету које су добили у… »

Интервју петком - Марина Абрамовић: О 47 година паузе од Београда, политици, болу у перформансу и младима на Балкану

BBC News пре 2 дана
Након готово пола века Марина Абрамовић има изложбу у Београду. За ББЦ говори о Балканском бароку, несхваћеним младима и омиљеним местима у Београду. Чистила је крваве кравље кости реагујући на ужас рата на Балкану… »
BBC News

ББЦ Невс, најновије вести »