СЕЕбиз

Анкета уочи Давоса: Капитализам чини више штете него користи

СЕЕбиз пре 7 дана
ДАВОС - Већина људи у свијету вјерује да капитализам у својој данашњој форми чини више штете него користи, открило је истраживање уочи овотједног самита политичке и господарске елите у Давосу. Еделман Труст Барометер… »

Србија уводи плаћања скенирањем QР кода

СЕЕбиз пре 6 дана
БЕОГРАД - Грађани Србије ускоро ће моћи међу првима у Европи да плате робу скенирајући паметним телефонима QР цоде са производа. Наставак ширења мреже услуга инстант плаћања изгледаће тако да ће у свакој продавници… »

Анемична инвестициона активност на Београдској берзи

СЕЕбиз пре 6 дана
БЕОГРАД – Активност инвеститора на домаћем тржишту акција била је данас прилично „анемична", што илуструје податак да је уклупан промет на износио само 5,5 милиона динара (47,2 хиљаде евра). Кретање БЕЛЕКС индекса је… »

Оставка Миљенка Живаљића, предсједника Управе Загребачке банке

СЕЕбиз пре 6 дана
ЗАГРЕБ - Надзорни одбор Загребачке банке запримио је и прихватио оставку Миљенка Живаљића на функцију предсједника Управе Загребачке банке, с тренутним учинком. Миљенко Живаљић се одлучио на одлазак из банке због… »

Њемачка: Рација у Митсубисхију због сумње у манипулације дизел мотора

СЕЕбиз пре 6 дана
ФРАНКФУРТ - Рација је проведена у уторак у просторијама њемачке подружнице аутомобилског концерна Митсубисхи због сумње у манипулације дизел моторима, а покренут је истражни поступак и против централе те твртке у Јапану… »

Француска спремна обуставити наплату дигиталног пореза ради договора са САД-ом

СЕЕбиз пре 6 дана
ПАРИЗ - Француска је вољна обуставити наплату пореза великим интернетским тврткама до краја ове године, рекао је у уторак у Паризу извор из француске владе након разговора америчког предсједника Доналда Трумпа и француског… »

У Њемачкој забиљежен први случај птичје грипе

СЕЕбиз пре 6 дана
БЕРЛИН - У Њемачкој је по први пут у посљедње двије године забиљежен узрочник птичје грипе Х5Н8, приопћио је округ Спрее-Неиссе (Шпрева-Ниса) у уторак. "За сада нам је познат само један случај, а полазимо од тога да је… »

Добра опскрба спустила цијене нафте испод 65 долара

СЕЕбиз пре 6 дана
ЛОНДОН - Цијене нафте пале су у уторак на међународним тржиштима испод разине од 65 долара због процјена трговаца да ће добро опскрбљено тржиште без већих проблема пребродити поремећаје у испоруци из Либије. На лондонском… »

Фацебоок најављује 1.000 нових радних мјеста у Лондону

СЕЕбиз пре 6 дана
ЛОНДОН - Фацебоок је у уторак објавио да ове године планира отворити тисућу нових радних мјеста у Великој Британији, а 'појачања' би, између осталог, требала бити ангажирана на развоју алата за уклањање штетних… »

Хрватска међу земљама ЕУ-а с највећим падом удјела јавног дуга у БДП-у

СЕЕбиз пре 6 дана
ЗАГРЕБ - Јавни дуг на разини Еуропске уније и еурозоне мјерен удјелом у бруто домаћем производу (БДП) у трећем је кварталу 2019. године благо смањен у односу на претходна три мјесеца а Хрватска се сврстала међу земље ЕУ-а с… »

СЕЕбиз, најновије вести »